Reuze! start op Global Fiesta

Start van de REUZE!-workshops tijdens de Global Fiesta van zondag 18 maart
In het weekend van 19 en 20 oktober trekt een REUZE!-parade door Merksem. Een feestelijke parade van en voor groot en klein, jong en oud, bewoners en verenigingen. Iedereen is welkom om mee te doen.

Reuze!Wie zin heeft om mee te werken, een tof idee heeft of creatieve technieken wil aanleren moet zeker naar de REUZE!-workshops komen. Tijdens de Global Fiesta van zondag 18 maart gaan de eerste workshops van start vanaf 13 uur. Binnen enkele weken zijn er ook vervolgworkshops gepland.

  • Maskers maken
    Een masker betekent in Peru feest, vreugde, verdriet, regen, zonneschijn. Door een masker te maken verander je je wereld en maak je jezelf tot een ander mens.
  • Schakel(s)lang
    Een kunstzinnige activiteit waarbij allerlei leuke figuren en taferelen worden ontworpen.
  • Capoeira
    Een Afro-Braziliaanse combinatie van muziek, acrobatie, dans en gevecht in een kring van mensen
  • Oriëntaalse dans of buikdans
    Een isolatiedansvorm waarvan de bewegingen afspiegelingen zijn van de natuur. Heupcirkels stellen de bewegingen van de planeten voor, de schokbewegingen het schudden van de aarde en de kameelachtige bewegingen imiteren rivieren en golven.

PRAKTISCH: Global Fiesta, zondag 18 maart 2007 vanaf 11.30 uur tot 18 uur. Workshops starten om 13 uur. Stedelijk ontmoetingscentrum MerksemDok, ingang langs de Eigen Heerdstraat.

1 comment on “Reuze! start op Global Fiesta

  1. freefashion

    Laat ons hopen dat er een heleboel mensen mee gaan doen aan de Reuze! parade, zodat iedereen kan zien dat Merksem echt wel leeft -om te beginnen allemaal naar de Global Fiesta nu zondag!

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.