Jonger Merksem

De jongeren die op 8 oktober verkozen werden voor het Merksemse districtsbestuur hebben, over de partijgrenzen heen, een project opgezet. Op de website www.jongermerksem.be willen ze alle thema’s met betrekking tot ‘de jeugd’ aan bod laten komen.

Tom Peeters (sp.a), Serkan Erdogdu (sp.a) en Filip Buntinx (Open Vld) zijn drie twintigers die in oktober verkozen werden in de districtsraad van Merksem. Om de jongeren van Merksem nog beter in het beleid aan bod te laten komen, bundelen zij hun krachten in “jongermerksem.be”. Zo ontstaat er een samenwerkingsverband over de partijgrenzen heen om nog beter de belangen van de jeugd te kunnen behartigen.

De raadsleden Tom Peeters, Serkan Erdogdu en Filip Buntinx, respectievelijk sp.a en Open Vld, houden “jongermerksem.be” boven de doopvont. “jongermerksem.be” is een samenwerkingsverband tussen de drie raadsleden waarin zij gezamenlijke initiatieven op touw zullen zetten om de jeugd van Merksem ingang te laten vinden in het beleid. De intentie is om in naam van dit samenwerkingsverband tijdens de districtsraad en de verenigde raadscommissie vragen te stellen, interpellaties te houden en indien mogelijk voorstellen in te dienen.

De raadsleden willen evenwel benadrukken dat zij deel blijven uitmaken van hun respectievelijke fracties. “jongermerksem.be” is immers geen partij, maar wel een raamwerk waarbinnen de drie verkozenen zich engageren voor de Merksemse jeugd.
Tijdens de eerste districtsraad van 15 februari 2007 werd al een eerste vraag gesteld over de toekomst van het Runcvoorthof. De raadsleden wensen immers dat dit pand een nieuwe bestemming krijgt waarin de Merksemse jongeren een prominente plaats zouden innemen. Ook tijdens de volgende districtsraad van 22 maart 2007 zullen zij een vraag aan het districtscollege stellen, en meer initiatieven zullen ongetwijfeld nog volgen.

Geïnteresseerden kunnen de werkzaamheden van het samenwerkingsverband op de voet volgen via http://www.jongermerksem.be/.

De leden van Jonger Merksem
Serkan Erdogdu (sp.a), Filip Buntinx (Open Vld), Tom Peeters (sp.a)

 

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.