Verslag – FC Merksem – SK Donk 3-2 (25/3)

SK Donk stond derde laatste in de rangschikking. Een makkie dus. Het was duidelijk dat ook vele Merksemse spelers dit dachten. Merksem acteerde heel nonchalant en slordig. Bij de rust had het al 3-0 moeten staan, maar de Merksemse aanvallers misten de open kansen. Donk kon een keer terugprikken, maar ook die goede mogelijkheid werd verkwanseld.

Na de rust waren de twee eerste grote kansen voor de Donkse aanvallers, die echter niet balvaardig genoeg waren om de Plompen te bedreigen. In de 57ste minuut veroverde Dieltiens de bal op de achterlijn. De knappe voorzet werd door de vrijgelaten Vermeulen ingekopt. Even later kreeg de Donkse centrale middenvelder een tweede maal geel om een niemendalletje, waardoor de organisatie bij de bezoekers helemaal wegviel. Merksem kreeg kans op kans om de voorsprong uit te bouwen, maar de spelers liepen vaak domweg buitenspel of speelden zonder inspiratie. In de 80ste minuut was het dan toch raak. Aaoam mocht het strafschopgebied binnenwandelen, omspeelde vrij eenvoudig doelman Bertels en kon de bal binnenlopen. Twee minuten later kreeg Samoy veel te veel ruimte en de ex-Merksemenaar scoorde de aansluitingstreffer. Vermeulen trapte na en kreeg, niet voor de eerste maal dit seizoen, terecht rood. In de 84ste minuut belandde de slechte uittrap van doelman Bertels in de voeten van Dalle, die eenvoudig kon binnenleggen. Slechts een minuut later scoorde Donk de aansluitingstreffer. Geets kreeg opnieuw veel ruimte en opnieuw was Plompen gevloerd.

Merksem won uiteraard verdiend, maar de prestatie was toch ondermaats. Tegen een ploeg als Donk, dat ook nog geruime tijd met een man minder op het veld stond, moet je meer kunnen brengen dan een nipte overwinning. (Verslag Marc Snelders)