Weer

Merksem
24 oktober 2017, 4:07
Mist
Mist
13°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:21
zonsondergang: 18:30
Verwachting 24 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 25 oktober 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
17°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
12°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
12°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
14°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
8°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 28 oktober 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 14 km/h NW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
8°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Jongere districtsraadsleden vragen naar fuifcheques

Afgelopen districtsraad vroegen de jongeren uit de raad naar de fuifcheques die in het bestuursakkoord werden opgenomen. Schepen Sonja De Meyer (CD&V) liet weten dat men dit vollop aan het uitwerken is.

Zoals u eerder al kon lezen hebben Filip Buntinx (Open VLD), Tom Peeters (SP.a)  en Serkan Erdogdu (SP.a) zich verenigd in een samenwerkingsverband waarbij ze thema’s rond jongeren, waarbij ze dezelfde mening hebben, gezamelijk aan te pakken. Op de districtsraad van gisteren, donderdag, stelden ze volgende vragen aan de schepen van jeugd.

“In het bestuursakkoord staat er bij het beleidsthema ‘jeugd’ dat fuifruimte een bijzonder aandachtspunt is voor deze bestuursploeg. Ook de optie om in afwachting van bijkomende fuifruimte te werken met fuifcheques is nadrukkelijk opgenomen. Vorige week in de raadscommissie hebben we ook nog van gedachten gewisseld inzake de fuifcheques. Onze vraag is daarom:

  1. Welke concrete denkpistes bestaan er reeds om met behulp van fuifcheques ons district fuifvriendelijker te maken?
  2. Wanneer kan de merksemse jeugd effectief beginnen werken met fuifcheques?”

In haar antwoord vertelde schepen Sonja De Meyer (CD&V)  dat ze aanvankelijk eraan dacht om met een cheque-systeem te werken om te gebruiken in de reeds bestaande commerciële sector (lees de Volkslust) en dat dit nog steeds een optie blijft, maar dat ze nu steeds meer denkt aan een fuifsubsidie – aan een som geld dus dat de aanvrager in kwestie kan ontvangen om het organiseren van de fuif gemakkelijker te maken en de organisatie in kwestie te steunen.

Zoals alle subsidies zal daarvoor een procedure doorlopen moeten worden en zal er aan enkele voorwaarden voldaan moeten zijn. Welke die voorwaarden zijn kon de schepen ons nog niet vertellen (”dit moet nog allemaal concreet bekeken worden”). Wél kon Mevr De Meyer ons zeggen dat er vanaf heden werk van wordt gemaakt en dat de praktische uitwerking in het najaar een realiteit zal zijn. Meer nog, het is de expliciete bedoeling dat het systeem van de fuif-cheque/subsidie in Merksem in werking zal treden op 1 januari 2008!

Het spreekt voor zich dat de jongeren in de raad zeer tevreden zijn met dit antwoord en dat ze hopen dat de jeugd in Merksem inderdaad op 1 januari 2008 reeds kan genieten van de fuifcheque! We volgen het alleszins verder op!

1 comment to Jongere districtsraadsleden vragen naar fuifcheques

  • jan dumon

    Hierbij nodig ik als bevoorecht getuige de drie heren uit om over deze problematiek eens te komen praten en zeker de oportuniteit van de fuifcheque.
    en dit op een meest originele plaats.

    jan dumon, fuifbegeleider volksust

Geef een reactie