Weer

Merksem
24 juni 2017, 15:48
Meest bewolkt
Meest bewolkt
18°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 82%
windsnelheid: 22 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
zonsopgang: 5:27
zonsondergang: 22:02
Verwachting 24 juni 2017
dag
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
22°C
windsnelheid: 18 km/h WZW
Windstoten: 36 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
16°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 25 juni 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
23°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
15°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 26 juni 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
25°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt met buien
Meest bewolkt met buien
15°C
windsnelheid: 7 km/h OZO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 juni 2017
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
28°C
windsnelheid: 11 km/h ZZO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 28 juni 2017
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
26°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
17°C
windsnelheid: 7 km/h NNO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Jongere districtsraadsleden vragen naar fuifcheques

Afgelopen districtsraad vroegen de jongeren uit de raad naar de fuifcheques die in het bestuursakkoord werden opgenomen. Schepen Sonja De Meyer (CD&V) liet weten dat men dit vollop aan het uitwerken is.

Zoals u eerder al kon lezen hebben Filip Buntinx (Open VLD), Tom Peeters (SP.a)  en Serkan Erdogdu (SP.a) zich verenigd in een samenwerkingsverband waarbij ze thema’s rond jongeren, waarbij ze dezelfde mening hebben, gezamelijk aan te pakken. Op de districtsraad van gisteren, donderdag, stelden ze volgende vragen aan de schepen van jeugd.

“In het bestuursakkoord staat er bij het beleidsthema ‘jeugd’ dat fuifruimte een bijzonder aandachtspunt is voor deze bestuursploeg. Ook de optie om in afwachting van bijkomende fuifruimte te werken met fuifcheques is nadrukkelijk opgenomen. Vorige week in de raadscommissie hebben we ook nog van gedachten gewisseld inzake de fuifcheques. Onze vraag is daarom:

  1. Welke concrete denkpistes bestaan er reeds om met behulp van fuifcheques ons district fuifvriendelijker te maken?
  2. Wanneer kan de merksemse jeugd effectief beginnen werken met fuifcheques?”

In haar antwoord vertelde schepen Sonja De Meyer (CD&V)  dat ze aanvankelijk eraan dacht om met een cheque-systeem te werken om te gebruiken in de reeds bestaande commerciële sector (lees de Volkslust) en dat dit nog steeds een optie blijft, maar dat ze nu steeds meer denkt aan een fuifsubsidie – aan een som geld dus dat de aanvrager in kwestie kan ontvangen om het organiseren van de fuif gemakkelijker te maken en de organisatie in kwestie te steunen.

Zoals alle subsidies zal daarvoor een procedure doorlopen moeten worden en zal er aan enkele voorwaarden voldaan moeten zijn. Welke die voorwaarden zijn kon de schepen ons nog niet vertellen (”dit moet nog allemaal concreet bekeken worden”). Wél kon Mevr De Meyer ons zeggen dat er vanaf heden werk van wordt gemaakt en dat de praktische uitwerking in het najaar een realiteit zal zijn. Meer nog, het is de expliciete bedoeling dat het systeem van de fuif-cheque/subsidie in Merksem in werking zal treden op 1 januari 2008!

Het spreekt voor zich dat de jongeren in de raad zeer tevreden zijn met dit antwoord en dat ze hopen dat de jeugd in Merksem inderdaad op 1 januari 2008 reeds kan genieten van de fuifcheque! We volgen het alleszins verder op!

1 comment to Jongere districtsraadsleden vragen naar fuifcheques

  • jan dumon

    Hierbij nodig ik als bevoorecht getuige de drie heren uit om over deze problematiek eens te komen praten en zeker de oportuniteit van de fuifcheque.
    en dit op een meest originele plaats.

    jan dumon, fuifbegeleider volksust

Geef een reactie