Petitie voor het Runcvoorthof

Bewoners van de Merksemse Terlindenhofstraat beginnen een petitie voor de restauratie en een nieuw leven voor het Runcvoorthof.

Nadat er asbest gevonden werd, besliste het Antwerpse stadsbestuur op 13 januari 2005 om het Runcvoorthof te sluiten. Het verval was al ingetreden, maar gaat sindsdien alsmaar sneller.

Het Merksemse districtsbestuur wil het gebouw laten gebruiken door jeugd, senioren, onderwijs en cultuur. Maar het heeft geen geld voor de restauratie. De petitie zal daarom aan de eigenaar, het stadsbestuur, bezorgd worden.

Het geheel van gebouwen dateert uit verschillende periodes. Het torentje is waarschijnlijk het oudste. Bij een dakherstelling vond men in lood de volgende tekst gegrift: “Joseph Hancke 7 juni 1579 V.B. Antwerp”. Sinds 1984 is het een geklasseerd monument.

Wil je niet dat één van de weinige monumenten die Merksem telt, verloren gaat? Teken dan de petitie op www.runcvoorthof.tk of kom zaterdag 28 april tussen 14 en 16 uur naar de handtekenstand aan het Runcvoorthof.

1 comment on “Petitie voor het Runcvoorthof

  1. Pingback: Het Stroboerke » Blog Archief » 681 handtekeningen voor Runcvoorthof

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.