Kampioenschap Tafeltennis

img_8907.jpgHet 8ste Kampioenschap van Merksem Tafeltennis werd gespeeld in de laaste 2 weken van april 2007. De 11 deelnemers van de recreantenreeks speelden in één grote poule, zodat iedereen tegen iedereen uitkwam. De wedstrijden werden gespreid over 2 speelavonden.

De 6 best geplaatsten speelden nog een finalepoule.

Lars Trouillard, titelverdediger, stond op de tweede plaats na de eerste ronde, maar klom in de finale nog een trapje hoger. Eric Van den Eynde die zich maar nipt geplaatst had als zesde in de eerste ronde, maakte een sprong omhoog naar de tweede plaats, zodat Luc Hendrix (eerste na de eerste ronde) zich tevreden moest stellen met de bronzen medaille.

Bij de competitiespelers werden 3 poules samengesteld uit elk 6 spelers. De 4 best geplaatste spelers van elke poule gingen door naar de volgende ronde op dinsdag 24 april, waar in 2 poules werd gespeeld.

De 3 best geplaatste spelers van deze 2 poules speelden dan op de laatste speeldag een finalepoule. Michel Grafé moest forfait geven voor de finale en werd vervangen door clubgenote Karen Van Mechelen.

Regerend kampioen Philippe Vranckx bleef in de finalepoule ongeslagen en kon dus zijn titel verlengen. Frank Biermans wist zijn ervaring uit te spelen tegen de opkomende Arne Borstlap en kon zo de zilveren medaille in de wacht slepen.

Met dank aan Wim Horemans voor het verslag.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.