Weer

Merksem
24 juni 2017, 16:01
Meest bewolkt
Meest bewolkt
18°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 82%
windsnelheid: 22 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
zonsopgang: 5:27
zonsondergang: 22:02
Verwachting 24 juni 2017
dag
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
22°C
windsnelheid: 18 km/h WZW
Windstoten: 36 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
16°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 25 juni 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
23°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
15°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 26 juni 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
25°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt met buien
Meest bewolkt met buien
15°C
windsnelheid: 7 km/h OZO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 juni 2017
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
28°C
windsnelheid: 11 km/h ZZO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 28 juni 2017
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
26°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
17°C
windsnelheid: 7 km/h NNO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Buntinx wil propere Distelhoek !

Raadslid Filip Buntinx (Open Vld) heeft enkele dagen geleden via briefwisseling zijn bezorgdheid geuit bij Schepen Guy Lauwers, bevoegd voor stads- en buurtonderhoud, over de properheid van het recreatiedomein ‘Distelhoek’. Het domein, gelegen tussen de berm van de E19 en de Lambrechtshoekenlaan, heeft voor elke leeftijdscategorie wel iets te bieden en krijgt daarom dagelijks héél wat bezoekers over de vloer. En dit laat zijn sporen na.

Filip Buntinx op DistelhoekDe laatste maanden klagen buurtbewoners en bezoekers steeds vaker over de overvolle vuilbakjes en het sluikstorten (rondom de vuilbakjes) als gevolg hiervan. Deze onthutsende situatie heb ik meermaals met eigen ogen moeten vaststellen. Wetende dat de zomermaanden in het verschiet liggen, en het aantal bezoekers dus exponentieel zal toenemen, moet deze situatie aangepakt worden. Het ledigen van de vuilbakjes is een stedelijke bevoegdheid, geen districtsmaterie, en daarom verzoek ik de stedelijke schepen om gepast op te treden. Het opdrijven van de frequentie om de vuilbakjes leeg te maken, kan een eerste stap in de goede richting zijn.

Het weinige groen dat ons in Antwerpen en haar districten rest, moeten we ten volle koesteren. Ik hoop dat de schepen spoedig zal handelen, nog voor de zomer zijn intrede doet en honderden bezoekers dagelijks geconfronteerd worden met de transformatie van een prachtig recreatiedomein in een beschamende vuilnisbelt.

2 comments to Buntinx wil propere Distelhoek !

 • Tony H

  Jammer dat men die egoisten die zo hun afval dumpen niets kan doen. Camera’s hangen of meer patrouilles … het zijn de eerlijke Merksemnaren die weer dokken voor dit gedrag … maar laat die gasten toch opdraaien voor de kosten van die camera’s & het werk dat dit met zich meebrengt. Je hebt maar een beleid indien je het ook handhaafd & er de handgavingsmiddelen tegenover zet… en dit is bij vele politicie nog niet duidelijk.

 • danieltack

  In mijn tuin staat een basketbaldoel.
  Welke jeugdvereniging kan die gebruiken
  Gratis maar zelf komen halen

  Daniël Tack
  0474/269.466

Geef een reactie