Weer

Merksem
23 juli 2018, 6:17
Zonnig
Zonnig
21°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 68%
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 4 km/h
zonsopgang: 5:54
zonsondergang: 21:43
Verwachting 23 juli 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
30°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 7 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
18°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 24 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
31°C
windsnelheid: 4 km/h O
Windstoten: 11 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
18°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 juli 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
32°C
windsnelheid: 4 km/h NW
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
19°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 juli 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
33°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
19°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
32°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt met onweer
Deels bewolkt met onweer
19°C
windsnelheid: 4 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Buntinx wil propere Distelhoek !

Raadslid Filip Buntinx (Open Vld) heeft enkele dagen geleden via briefwisseling zijn bezorgdheid geuit bij Schepen Guy Lauwers, bevoegd voor stads- en buurtonderhoud, over de properheid van het recreatiedomein ‘Distelhoek’. Het domein, gelegen tussen de berm van de E19 en de Lambrechtshoekenlaan, heeft voor elke leeftijdscategorie wel iets te bieden en krijgt daarom dagelijks héél wat bezoekers over de vloer. En dit laat zijn sporen na.

Filip Buntinx op DistelhoekDe laatste maanden klagen buurtbewoners en bezoekers steeds vaker over de overvolle vuilbakjes en het sluikstorten (rondom de vuilbakjes) als gevolg hiervan. Deze onthutsende situatie heb ik meermaals met eigen ogen moeten vaststellen. Wetende dat de zomermaanden in het verschiet liggen, en het aantal bezoekers dus exponentieel zal toenemen, moet deze situatie aangepakt worden. Het ledigen van de vuilbakjes is een stedelijke bevoegdheid, geen districtsmaterie, en daarom verzoek ik de stedelijke schepen om gepast op te treden. Het opdrijven van de frequentie om de vuilbakjes leeg te maken, kan een eerste stap in de goede richting zijn.

Het weinige groen dat ons in Antwerpen en haar districten rest, moeten we ten volle koesteren. Ik hoop dat de schepen spoedig zal handelen, nog voor de zomer zijn intrede doet en honderden bezoekers dagelijks geconfronteerd worden met de transformatie van een prachtig recreatiedomein in een beschamende vuilnisbelt.

2 comments to Buntinx wil propere Distelhoek !

 • Tony H

  Jammer dat men die egoisten die zo hun afval dumpen niets kan doen. Camera’s hangen of meer patrouilles … het zijn de eerlijke Merksemnaren die weer dokken voor dit gedrag … maar laat die gasten toch opdraaien voor de kosten van die camera’s & het werk dat dit met zich meebrengt. Je hebt maar een beleid indien je het ook handhaafd & er de handgavingsmiddelen tegenover zet… en dit is bij vele politicie nog niet duidelijk.

 • danieltack

  In mijn tuin staat een basketbaldoel.
  Welke jeugdvereniging kan die gebruiken
  Gratis maar zelf komen halen

  Daniël Tack
  0474/269.466

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.