Geen gevolgen in Merksem

Bij Initial Textiles in Schaarbeek verliezen een zestigtal arbeiders hun baan nadat het hoofdkantoor beslist heeft om de afdeling wasserij naar het Oost-Vlaamse Lokeren te verhuizen. Bij de vestiging in Merksem is er geen gevaar voor bananverlies.

Initial Textiles maakt deel uit van de Rentokil Initial Group. Bij de vestiging in Schaarbeek werken 114 mensen, in heel België gaat het om 772 werknemers. De groep heeft naast de vestiging in Schaarbeek en die in Merksem nog vestigingen in Hoogstraten, Zele, Malle en Heppignies.

Het bedrijf kan door de historische implanting van zijn wasserij in een woonzone in Schaarbeek niet uitbreiden en automatiseren. Het heeft daarom beslist om de wasserij te verhuizen naar Lokeren. Die automatisering is nodig door de toenemende concurrentie in de sector van arbeidskledij en restaurant- en hotellinnen.

De directie heeft de intentie tot sluiting van de wasserij bekendgemaakt tijdens een ondernemingsraad. De procedure Renault zal nu opgestart worden. Mogelijk kan een deel van de arbeiders nog aan de slag in andere vestigingen van de groep.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.