Joske Vermeulen

Gaston Berghmans had het altijd over de Trammezandlei in Schoten, maar iedere Merksemenaar weet natuurlijk dat die eigenlijk in ons district ligt. Alleen vonden Gaston en Leo Schoten beter klinken. Districtsschepen van Cultuur Koen De Cock (CD&V) wil tegen 2010 een standbeeld plaatsen voor Gaston Berghmans. Recht tegenover de Trammezandlei uit de beroemde telefoonscène moet een ‘Joske Vermeulen’ verrijzen. Het beeld zou moeten lijken op de figuur uit de tv-sketch.

Er is een eerste bedrag van 50.000 euro in de begroting geplaatst om dit beeld te realiseren. Het gaat niet enkel over de beroemde scene, maar het wordt een eerbetoon en huldiging aan Gaston Berghmans en zijn levenswerk.

Het districtscollege stelt nu een lastenboek op.  Men zal Gaston Berghmans contacteren om te vragen in hoeverre hij bij dit project betrokken wil worden.

In een eerste reactie aan het Nieuwsblad laat Gaston Berghmans weten dat het idee hem enorm plezier doet, maar dat het beeld niet op hem hoeft te lijken. “Ik ben niet gemakkelijk te schilderen of te beeldhouwen. Dat het beeld maar een plezant, rond jongenskoppeke heeft. Zoals de award die ik hier heb staan. Dat is een bronzen Joske Vermeulen die op een grote letter A van Antwerpen zit, prachtig gemaakt door beeldhouwer Van Campen. Daar mag het districtsbestuur gerust naar komen kijken.” aldus Gaston.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.