Openlucht Volksfeest – Feest van de Vlaamse Gemeenschap

Vlaamse vlagWe hebben het al eens aangehaald, maar morgen is het zo ver :

Het District Merksem organiseert n.a.v. het feest van de Vlaamse Gemeenschap al enkele jaren een Openlucht Volksfeest in het Bouckenborgh-park. Het District organiseert dit feest in nauwe samenwerking met verschillende partners. Deze tweedaagse start met het filmfestivalletje Bobo a/t Movies, een openluchtfilm. De tweede dag is er een openlucht volksfeest met veel muziek, animatie, hapjes en drankjes.

Openlucht film – Donderdag 5 juli - gratis – Windkracht 10

wk10_affiche.jpgNa een ‘incidentje’ tijdens een receptie voor de hoogste legertop wordt duiker Rick Symons naar het 40ste Search and Rescue smaldeel in Koksijde gestuurd. Rick wordt er opgenomen in een even competente als aparte Sea King crew. Zijn grootste verrassing is Alex, de vrouwelijke medic, waarmee hij eerder al een kleine schermutseling heeft gehad. De overplaatsing naar Koksijde dwingt Rick tot nog een andere confrontatie: zijn verleden.

Regie Hans Herbots, België 2006

Volksfeest – vrijdag 7 juli – 19.30u – gratis

Verschillende Merksemse verenigingen verzorgen een podiumact tijdens dit gezellig openluchtfeest.
Doorlopend kan je de percussie-dames en -heren van Samba Rafunda aantreffen.
Op het podium kan je genieten van een dansact van Dance Moevements en “Beetje Bart” van de gelijknamige harmonie.

Afsluiter van het feest is niemand minder dan Mark Tijsmans Live. Inderdaad, je leest het goed, Mark Tijsmans zingt weer, meer nog hij is er nooit mee gestopt!

Mark zingt gewoon als zichzelf. Met een schitterende live-band bestaande uit 7 topmuzikanten brengt hij vanavond een wervelende show met humoristische Nederlandstalige popmuziek. Er zit veel eigen werk bij, maar ook versies van bekende Vlaamse popklassiekers en zelfs buitenlandse in een vrije en hopelijk zeer betwistbare vertaling … nooit zomaar een kopie van het origineel, altijd met een persoonlijke toets.

Bewonersgroep ’t Dokske, dance Moevements, Chiro St Jozef Jongens en KSA Merksem zorgen voor een natje en een droogje. Alle ingrediënten zijn er om er een geslaagd feest van te maken. Zeker niet te missen!

Een organisatie van District Merksem, in samenwerking met Cultuurcentrm Merksem,
JC Bouckenborgh, de Cultuurraad, ontmoetingscentrum Merksemdok en diverse verenigingen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.