Stortbui

Gisteren heeft een plaatselijke onweer voor wateroverlast gezorgd in Merksem en vooral net over de grens in de Luchtbal. In Merksem werd er melding gemaakt van 1 ondergelopen kelder, in de De Vlaschaardstraat. Niet veel, maar het water kwam wel tot 70 cm hoog te staan. Net onder de electriciteitsaansluiting bleef het water op niveau.

Overlast was er vooral op de Bredabaan en de Lambrechtshoekenlaan.  Ook de Ekersesteenweg, kampte met wateroverlast. De nattigheid was over heel Merksem te voelen. Zo stond het koertje van uw reporter in korte tijd blank en scheelde het ook hier niet zo veel of het water stroomde binnen.

Net over de grens met Antwerpen, op de Luchtbal, was er meer wateroverlast. Aan de in- en uitritten naar Punt aan de Lijn en Decathlon/Brico PlanIt stond de Noorderlaan richting Antwerpen onder water, over de ganse breedte, inclusief fietspad en trottoir. Het water kwam tientallen centimeters hoog.

Ook de parking tussen cinemacomplex Metropolis en sportwinkel Decathlon liep gedeeltelijk onder water. Ook de iets verder gelegen Argentiniëlaan, aan de overzijde van de Noorderlaan, had overlast. De straat stond voor de helft blank, net zoals het kruispunt met de Manchesterlaan en een stuk van de Belfaststraat. Daar stond het water tot zo’n halve meter hoog. Een twintigtal kelders slikte water.

 Een twee uur na de wolkbreuk was het water weggetrokken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.