Weer

Merksem
15 juli 2018, 22:52
Helder
Helder
25°C
gevoelstemperatuur: 24°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 38%
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 4 km/h
zonsopgang: 5:44
zonsondergang: 21:52
Verwachting 15 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
29°C
windsnelheid: 7 km/h OZO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
16°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 16 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
31°C
windsnelheid: 4 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 17 juli 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
27°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
13°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 18 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
27°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
15°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 19 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
29°C
windsnelheid: 7 km/h O
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
18°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Paul Akkermans overleden

Donderdagavond is in Antwerpen Paul Akkermans overleden na een slepende ziekte. De uitvaartplechtigheid van Paul Akkermans gaat door in de Sint-Bartholomeuskerk van Merksem, vrijdag aanstaande om 11 uur.

Paul Akkermans (CVP) werd 83. Hij was een tijdlang staatssecretaris en ook Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening in de Vlaamse Ececutieve van Gaston Geens tot oktober 1987.

Paul Akkermans was één van de belangrijke naoorlogse pioniers van de beweging voor zelfstandige ondernemers in Vlaanderen waaraan alle zelfstandige ondernemers veel te danken hebben, zo stelt Unizo in een communiqué. In 1952 werd hij lid van het toenmalige NCMV, de voorloper van UNIZO.

Binnen het NCMV stichtte hij in 1957 de sectororganisatie voor KMO-bouwbedrijven Nacebo, de Nationale Centrale van Metaal-, Hout- en Bouwbedrijven inmiddels uitgegroeid tot de Bouwunie, de Unie van het KMO Bouwbedrijf aangesloten bij Unizo. Tot 1974 bleef hij er stichter-voorzitter. Van 1974 tot 1983 was hij nationaal voorzitter van NCMV, de voorloper van Unizo.

Paul Akkermans was volgens Unizo al in de vroege jaren zestig pleitbezorger om de belangenbehartiging niet te beperken tot de klassieke “middenstand”, maar dat ook te doen voor al wie met eigen centen een zelfstandige bedrijf runt, ongeacht de sector.

In 1965 werd Paul Akkermans senator. Van 1974 tot 1983 werd hij nationaal voorzitter van het toenmalig NCMV. Vanaf 1980 trad hij toe tot de regering, eerst als staatssecretaris en vanaf 1981 tot 1987 als minister van de Vlaamse executieve, eerst voor ruimtelijke ordening daarna voor huisvesting.

Ook als voorzitter van de KMO-organisatie had hij veel belangstelling voor commercieel urbanisme en stadskernvernieuwing. Mede onder zijn impuls kwam luidens Unizo de wet op de grote handelsvestigingen tot stand in de jaren zeventig en duwde hij de zogenoemde wet Akkermans door in 1973 voor een wettelijk verplichte avondsluiting voor winkels.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.