SAVE bord

savebord.jpgBinnenkort worden in de Antwerpse districten een aantal nieuwe SAVE-borden geplaatst. Eén van de borden komt op de Burgemeester Jozef Masurebrug. Twee andere borden komen op de Ruggeveldlaan in Deurne en een op de Moerelei in Wilrijk. De bedoeling van deze borden is de weggebruikers aan te manen om voorzichtig te zijn in het verkeer, en vooral aandacht te schenken aan de jonge weggebruikers. 

De stad wil zo meewerken aan het SAVE-charter van de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen. SAVE staat voor Samen Actief voor een Veilig Verkeer. Op zich is dit een belangrijke gebeurtenis aangezien het stadsbestuur tot voor kort geen toelating gaf om dergelijke borden te plaatsen.

Men vindt namelijk dat deze borden niet bijdragen tot een veiligere omgeving. Maar men wil wel steun betuigen aan de ouders van verongelukte kinderen. Op een Save bord staat ook telkens de naam van een kind dat op die plek verongelukte.

1 comment on “SAVE bord

  1. Tony H

    Indien de stad, & bij deze ook de politie, beweert het ernstig te menen met deze problematiek …. waarom is er dan nauwelijks snelheidscontrole op die punten bijvoorbeeld ? of waarom wordt die 70km niet naar 50 km/h gebracht ? Wanneer werd het laatste gemeten & wat waren de resultaten ?
    Ach dat bord mag er komen, maar het hangen van een ‘vogelkastje’ met werkende camera zal nog meer dergelijke drama’s voorkomen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.