Verkeershinder

Door nutswerken op de Vaartkaai en de voorbereiding werken aan de Noorderlaanbrug worden de komende dagen verkeersproblemen verwacht.

Op de Vaartkaai is er de komende dagen verkeershinder door werkzaamheden aan de gasleiding. Op de Vaartkaai is er maar één rijstrook beschikbaar omdat nutsmaatschappij Eandis de gasleiding onder de Noorderlaanbrug moet verleggen. Het verkeer wordt ter hoogte van de stelplaats van De Lijn geregeld door tijdelijke verkeerslichten.

In de tweede helft van augustus start Eandis met werken ter hoogte van de terreinen van De Lijn aan de Vaartkaai (noordkant van het Albertkanaal). Hierbij wordt één rijstrook afgesloten. Via tijdelijke verkeerslichten wordt het verkeer in beide rijrichtingen beurtelings over de andere rijstrook geleid. De verkeershinder zal duren tot half september.

Het verleggen van de gasleiding is nodig om de grootschalige werkzaamheden mogelijk te maken aan de Noorderlaanbrug (brug tussen Groenendaallaan en IJzerlaan). Deze brug wordt in het najaar als eerste aangepakt in het kader van een project om zwaardere en grotere binnenvaartschepen toe te laten op het Alebertkanaal.

Later worden nog zes andere bruggen over het Albertkanaal verhoogd en verbreed, zodat binnenschepen met een laadvermogen tot 9.000 ton het kanaal kunnen gebruiken. De werken kaderen in het Masterplan van de Beheermaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM). Voor meer informatie kunt u terecht op de website http://www.antwerken.be of gratis bellen naar de Vlaamse Infolijn op 1700 (elke werkdag van 9 tot 19 uur).

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.