681 handtekeningen voor Runcvoorthof

De buurtvereniging van de Terlindenhofstraat heeft 681 handtekeningen verzameld om de aftakeling van het Runcvoorthof tegen te gaan. Verantwoordelijk schepen Guy Lauwers (sp.a) liet aan een delegatie buurtbewoners weten dat er op termijn zeker een bestemming komt voor het Runcvoorthof. Men is bezig met het zoeken naar de nodige financiele middelen. Hieromtrent zijn er al verschillende mogelijkheden uitgetekend.

2 jaar geleden werd tijdens verbouwingen asbest ontdekt. De Macademie voor beeldende kunst moest het gebouw verlaten en vanuit allerhande kringen werden mogelijke nieuwe bestemmingen voor het gebouw de wereld ingestuurd. Het gebouw staat echter al 2 jaar leeg omdat er momenteel geen geld is om de nodige werken te doen.

Het Merksemse districtsbestuur zette alvast 100.000 euro opzij. Maar dit kan natuurlijk nooit voldoende zijn om de nodige werken te doen. De kosten worden op 5 miljoen euro geschat. Nu zou de stad al ver gevorderd zijn met een financiele planning. Er zijn 3 mogelijkheden die leiden naar de financiering van de restauratie. Het Runcvoorthof zal worden opgenomen in het masterplan gebouwen, waarin alle panden met problemen in kaart worden gebracht en daarna hersteld. Voorts wordt er via monumentenzorg een dossier opgemaakt voor een subsidiëring. Ten derde kunnen stadsdiensten die van het Runcvoorthof hun thuisbasis willen maken, bijdragen in de financiering.

Schepen Lauwers liet de buurtbewoners weten dat de eerste werken reeds over enkele maanden zullen beginnen.

Eerdere berichten over het Runcvoorthof :

Petitie voor het Runcvoorhof
Runcvoorthof

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.