Laatste reacties

Weer

Merksem
19 maart 2018, 1:56
Deels bewolkt
Deels bewolkt
-1°C
gevoelstemperatuur: -7°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 47%
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
zonsopgang: 6:48
zonsondergang: 18:54
Verwachting 19 maart 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
3°C
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest bewolkt met buien
Meest bewolkt met buien
-3°C
windsnelheid: 7 km/h N
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 20 maart 2018
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
8°C
windsnelheid: 11 km/h NNO
Windstoten: 22 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
-2°C
windsnelheid: 4 km/h N
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 21 maart 2018
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
7°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
1°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 22 maart 2018
dag
Regen
Regen
7°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
4°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 23 maart 2018
dag
Regen
Regen
9°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
6°C
windsnelheid: 7 km/h ZO
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Gespreksgroepen Kankerliga

In september start de Vlaamse Liga tegen Kanker in Merksem met een gespreksgroep voor kankerpatiënten en een andere voor partners van mensen met kanker. Doel van de eerste gespreksgroep is om in groep informatie en begeleiding te geven aan kankerpatiënten. Die kunnen daardoor meer inzicht verwerven in zichzelf en in hun ziekte, een groter gevoel van controle krijgen over hun situatie, omgaan met hun gevoelens over kanker en ze leren uiten.De ziekte haalt niet alleen het leven van de patiënt, maar ook dat van zijn of haar partner grondig overhoop. De diagnose kanker veroorzaakt ook bij de partners emoties als angst, machteloosheid, verdriet of paniek. Vaak kunnen zij bij niemand terecht. Gespreksmomenten leren betrokkenen om hun leven te herorganiseren en hun relatie anders in te vullen.

Op een informatieavond wordt de situatie van partners van kankerpatiënten geschetst. Zowel koppels als partners alleen zijn er welkom. Daarna volgt een reeks van vier thema-avonden die zich uitsluitend tot partners richten. Een deskundige leidt telkens een thema in, waarna de deelnemers ervaringen kunnen uitwisselen.

De praatsessies vinden telkens plaats in ZNA Jan Palfijn. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Het eerste initiatief kost 25 euro en bestaat uit tien sessies. Start op 28 september om 13.30u. De algemene info-namiddag voor partners begint op 20 september om 19u en is gratis. Voor de vier thema-avonden samen bedraagt het inschrijvingsgeld 10 euro.

Info: 03-226.40.00

Bron GvA.be

Geef een reactie