Weer

Merksem
21 juni 2018, 0:31
Helder
Helder
21°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 64%
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 5:26
zonsondergang: 22:02
Verwachting 21 juni 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
windsnelheid: 18 km/h NW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
9°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 22 juni 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
windsnelheid: 14 km/h NW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
8°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 23 juni 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
19°C
windsnelheid: 11 km/h NNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
9°C
windsnelheid: 7 km/h N
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 juni 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
21°C
windsnelheid: 7 km/h NNO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
12°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 juni 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
24°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
14°C
windsnelheid: 7 km/h O
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Gespreksgroepen Kankerliga

In september start de Vlaamse Liga tegen Kanker in Merksem met een gespreksgroep voor kankerpatiënten en een andere voor partners van mensen met kanker. Doel van de eerste gespreksgroep is om in groep informatie en begeleiding te geven aan kankerpatiënten. Die kunnen daardoor meer inzicht verwerven in zichzelf en in hun ziekte, een groter gevoel van controle krijgen over hun situatie, omgaan met hun gevoelens over kanker en ze leren uiten.De ziekte haalt niet alleen het leven van de patiënt, maar ook dat van zijn of haar partner grondig overhoop. De diagnose kanker veroorzaakt ook bij de partners emoties als angst, machteloosheid, verdriet of paniek. Vaak kunnen zij bij niemand terecht. Gespreksmomenten leren betrokkenen om hun leven te herorganiseren en hun relatie anders in te vullen.

Op een informatieavond wordt de situatie van partners van kankerpatiënten geschetst. Zowel koppels als partners alleen zijn er welkom. Daarna volgt een reeks van vier thema-avonden die zich uitsluitend tot partners richten. Een deskundige leidt telkens een thema in, waarna de deelnemers ervaringen kunnen uitwisselen.

De praatsessies vinden telkens plaats in ZNA Jan Palfijn. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Het eerste initiatief kost 25 euro en bestaat uit tien sessies. Start op 28 september om 13.30u. De algemene info-namiddag voor partners begint op 20 september om 19u en is gratis. Voor de vier thema-avonden samen bedraagt het inschrijvingsgeld 10 euro.

Info: 03-226.40.00

Bron GvA.be

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.