Sneldiensten blijven behouden

Op dit moment rijden er over de E19 tussen Antwerpen en Sint Job twee sneldiensten:
– lijn 605 Antwerpen – E19 – Brecht – Rijkevorsel – Hoogstraten
– lijn 641 Antwerpen – E19 – Wuustwezel

Zolang de treinverbinding Antwerpen – Noorderkempen niet in voege is, blijven beide sneldiensten ongewijzigd behouden.

Als de treinverbinding opgestart wordt (mogelijkerwijze in juni 2008), zou de lijn 605 volledig parallel aan de trein rijden. Daarom zullen de lijnen tussen Antwerpen en Hoogstraten worden herschikt.

Naast een verlenging van de lijn 432 Turnhout – Rijkevorsel tot het station in Brecht, verandert ook de reisweg van lijn 605: net zoals lijn 432 zal ze aansluiten op het station Noorderkempen. Vervolgens rijdt die lijn 605 over de gewone baan (in plaats van over de snelweg) via Sint Job en Schoten naar Merksem.

Deze reisweg zal slechts enkele minuten langer duren dan het huidige traject. De frequenties van vandaag blijven wel behouden zodat men nog altijd vanuit Hoogstraten, Rijkevorsel, Sint Lenaarts en Brecht elk half uur naar Antwerpen kan reizen.
Bovendien zal men kunnen kiezen: ofwel de bus nemen tot Antwerpen (reistijd iets langer dan vandaag), ofwel te Brecht overstappen op de trein (wat veel sneller is dan vandaag).

De sneldienst tussen Wuustwezel en Antwerpen (lijn 641) wijzigt niet, ook niet bij de opening van het station Noorderkempen.

Bron : http://www.flapuit.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.