Plannen Laaglandlaan

Aan het gehobbel in de Laaglandlaan komt zo goed als zeker een eind. De plannen om de belangrijke as Merksem-Ekeren in het nieuw te steken zijn door het districtscollege goedgekeurd.

De plannen voor de Laaglandlaan worden volgende week dinsdag, op 25 september, voor het eerst voorgesteld aan de buurtbewoners. “De omwonenden hebben vaak oog voor details waar de architect of de aannemer niet over nagedacht hebben”, zegt schepen van Openbare Werken Kris Janssens (Open Vld). “Maar de bedoeling van de zitting bestaat erin de mensen te informeren en gerust te stellen over de hinder die de werken kunnen opleveren. Zo zal er in kleine fasen van kruispunt tot kruispunt worden gewerkt om alle last zo veel mogelijk te beperken. Er is ook geen sprake van een wijziging in de verkeerssituatie qua rijrichting of verkeersvermindering.”

Ook het gedeelte van de Ringlaan tot aan het Kroonplein, het plein zelf en de Dr. Maurice Timmermanslaan worden in een tweede fase aangepakt. “We hopen alvast met de eerste fase van start te kunnen gaan in het najaar van 2008. Het gaat om een herprofilering van de straat, dus komen er verkeersremmende maatregelen, nieuwe straatstenen en verbeterde fietspaden. Ook de ligging van bushaltes, parkeerplaatsen en bomen wordt herbekeken. De kosten zullen een klein miljoen euro bedragen”, besluit Janssens. Bron GvA.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.