Vanaf vanavond wordt het Reuze!

Reuze!Morgen gaat de Reuze! parade door Merksem, vanavond  kan u vanaf 20 uur komen genieten van de feestelijkheden tijdens het Reuze!-openingsfeest aan de Oostkaai in Merksem (Groot Dok).

Sinds het voorjaar van 2006 werkten bewoners, lokale verenigingen en partnerorganisaties mee aan dit grootschalige project. Het thema REUZE! slaat op alles wat groot, indrukwekkend of fantastisch is. REUZE! wil op een speelse manier uitvergroten wat er in Merksem leeft aan talent, ideeën, organisatiezin en enthousiasme.

Vrijdag wordt er vanaf 20u gestart met zigeuner-jazz van Nomad Swing. Doorlopend brengt het jeugdkoor Scaldis Cantat verrassende bewerkingen van het (oude) Reuze!-lied en kermis- en feestliederen in het binnenschip Merdok.

Morgen, zaterdag 20 oktober, trekt er vanaf 14u een heuse Reuze!-parade, een bonte stoet van bewoners en lokale verenigingen, door de straten van Merksem. Reuze! wil op een grootse manier laten zien wat er in Merksem leeft aan ideeën, talent, organisatiezin en enthousiasme. U kunt zich verwachten aan een bruisend spektakel met majorettes, kung fu-krijgers, een reuzenslang, uitbundige muzikanten en uiteraard … de reuzen. De Reuze!-stoet vertrekt aan Park Bouckenborgh (Bredabaan) en doorkruist vervolgens Merksem om rond 17 uur te arriveren in het stedelijk ontmoetingscentrum MerksemDok. Daar gaat het feest vrolijk verder tijdens het Reuze!-slotfeest.

Tussen 17 en 19 uur kunnen de kleintjes zich uitleven in het Ruim van MerksemDok tijdens het bruisende kinderbal. De popgroep De Band Krijgt Kinderen zet de zaal op stelten met hun show “Doe ‘s effe mee”. Vijf te gekke muzikanten brengen swingende, grappige en ontroerende liedjes voor de hele familie. Voor wie het liever wat rustiger mag of even wil uitblazen, is de Mess – het café van MerksemDok- doorlopend open. Vanaf 19 uur zijn er live optredens met Jeremias (sfeervolle, akoestische pop-rock) en The Dotcommers (een ervaren pop-rock formatie met een vleugje humor).

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.