FC Merksem – Verbroedering Zwijndrecht 2-2

Zondag, 4 november 2007

De topwedstrijd in 4de provinciale A werd een zenuwachtige vertoning. De talrijk opgekomen supporters zagen beide ploegen zeer nerveus acteren. Veel inzet en karakter maar weinig hoogstaand voetbal. Toch was het een uitermate spannende en hard bevochten topper met een wisselend scoreverloop.

In de eerste helft domineerde Zwijndrecht aanvankelijk het gebeuren en kwam op dat moment verdiend op voorsprong. Slecht uitverdedigen in de 21ste minuut gaf Martens de kans om ongehinderd uit te halen en de score te openen.  erksem, dat ondertussen Vermeulen verloren had met een schouderblessure, nam vanaf dan meer initiatief en kwam na 37 minuten verdiend langszij via de immer gevaarlijke Verstraeten.

Na de rust ging Merksem op zijn elan verder en toen de bezoekende doelman de bal slecht afweerde, bracht De Souza Merksem opportunistisch op voorsprong. Merksem bleef licht overwicht hebben totdat de thuisverdediging opnieuw een vermijdbare corner weg gaf. De vrij gelaten Van Cauteren nam de hoekschop in een tijd op de slof en schoot de gelijkmaker binnen. De wedstrijd werd steeds bitsiger. En Merksem, dat tot dan toe de partij toch min of meer beheerste, maakte het zichzelf moeilijk. Eerst trapte Peeters de bal onnodig weg en liep hierdoor tegen zijn tweede gele kaart aan. Even later werd Santos Nobre neergelegd op de rand van het strafschopgebied. Hij revancheerde zich op zijn tegenstander en keek verdiend tegen een rode kaart aan. Met negen tegen elf nam Zwijndrecht opnieuw het initiatief over en Merksem werd op de eigen helft gedrukt. Net voor affluiten had Algoet nog een prachtreflex in huis en voorkwam hiermee een dreigende nederlaag.

Zwijndrecht kreeg voor wat het kwam, een punt. Er zat zeker meer in voor Merksem, maar dat kon de zenuwen op de beslissende momenten niet te baas en maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Merksem moet nu ook Hoboken laten gaan en voelt de hete adem van Olympic Essen (1 punt) en Heibos (2 punten). Zwijndrecht loopt niet verder weg en een gelijkspel was ingecalculeerd, zodat de schade beperkt blijft. Maar na een bescheiden 5 op 12 moet Merksem zich toch dringend herpakken. Dat kan volgend weekend al tegen en op Berendrecht.

De ploeg:
Algoet, Peeters, Baetens, Dos Reis Penheiro, Huyghe, Verstraeten, Vermeulen, Dieltjens, Martins Setenta, De Souza en Santos Nobre
Reserven:
Krystofiak, Janssens, Van Winsen en Celen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.