Berendrecht – FC Merksem 1-3

Zondag, 11 november 2007

Om aansluiting te behouden bij de koplopers Zwijndrecht en Hoboken moest vandaag gewonnen worden. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Berendrecht heeft immers een ploeg met veel ervaring en is thuis niet te onderschatten. Bovendien mist trainer Lemmens tal van spelers wegens kwetsuren en schorsingen.

Merksem nam meteen het heft in handen. Reeds na 8 minuten kwam het via Huyghe op voorsprong. Merksem domineerde voortdurend, maar vergat de open kansen af te maken. En zoals vaak viel het doelpunt dan aan de overkant. Een knappe counter vlak voor rust gaf Thys de gelegenheid om de score weer in evenwicht te brengen.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Merksem drukte het stugge Berendrecht op eigen helft en kreeg een handvol kansen. Toch duurde het nog tot de 80ste vooraleer De Souza voor de verlossing zorgde. Net voor tijd na Van Winsen de laatste twijfel weg en Merksem won verdiend met 1-3.

Ook Zwijndrecht en Hoboken wonnen zodat er bovenaan de rangschikking een status quo blijft. Olympic Essen verliest de rol na een 7-0 verlies bij Turk Sport.

Volgende week komt derde laatste VE Stabroek op bezoek en moet alweer gewonnen worden, wil Merksem nog kans maken op de periodetitel. Hoboken moet naar Antuerpia, een op papier ook gemakkelijke verplaatsing. De moeilijkste klus lijkt voor leider Zwijndrecht dat naar het zeer wisselvallige Olympic Essen moet.