Gepakt door lotje

Vorige week woensdag kon de politie een overvaller aanhouden dankzij een krasbiljet. De 18-jarige verdachte had, samen met 2 anderen, eerder op de dag een krantenwinkel in Borgerhout overvallen. Ze maakten onder meer een aantal krasloten buit. Toen hij een van de winnende lotjes probeerde om te ruilen bij een Merksemse krantenwinkel, werd hij gearresteerd.

De overval gebeurde rond 6.30 uur. 3 jonge kerels hadden de uitbater bedreigd en geslagen met een handvuurwapen. De man hield er een bloedneus aan over. De overvallers gingen aan de haal met het geld uit de kassa, de portefeuille van de uitbater, driehonderd pakjes sigaretten en een aantal krasloten. De politie kamde de omgeving uit, maar zonder resultaat.

Omstreeks 14 uur probeerden twee jongemannen een krasbiljet uit het gestolen lot te verzilveren in een krantenwinkel aan de Weggestraat in Merksem. De politie werd meteen verwittigd en de twee verdachten, een 18-jarige uit Antwerpen en een 19-jarige uit Merksem, werden opgepakt.

De 18-jarige verdachte had nog meer krasloten en enkele honderden euro’s bij zich. In zijn auto werd bovendien een deel van de buit teruggevonden. Beiden werden grondig verhoord, waarna na de 19-jarige mocht beschikken. Zijn kompaan werd voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.