Brutale vriend mishandelt stiefkinderen

Het openbaar ministerie heeft vrijdag vier jaar cel gevorderd voor een 30-jarige man uit Merksem die zijn twee stiefkinderen zwaar mishandelde. Zijn 29-jarige echtgenote ondernam nooit iets om hem te stoppen, omdat ze zijn affectie niet wilde verliezen. Zij hoorde twee jaar cel, waarvan een jaar effectief, eisen voor schuldig verzuim.

De feiten kwamen vorige zomer aan het licht dankzij de grootmoeder van de twee kinderen. Ze had bij haar kleinzoon van drie jaar blauwe plekken op zijn slapen vastgesteld. Zijn 5-jarige zus vertelde haar dat hun stiefvader hem tegen de muur had gegooid. Ze biechtte ook op dat ze regelmatig door hem gestraft en geslagen werden. Als ze bijvoorbeeld hun pantoffels niet droegen, sloeg hij hen ermee tegen de oren. Hun moeder greep niet in en durfde hen ook wel eens enkele klappen geven.

De grootmoeder aarzelde geen moment en deed op 16juli aangifte bij de politie. Vijf jaar geleden had haar eigen zoon immers zijn dochtertje van 22maanden doodgeslagen. Hij werd tot acht jaar cel veroordeeld. Toen had haar schoondochter de ogen gesloten en niets ondernomen.

Zowel de stiefvader, die als kind ook geslagen werd, als de moeder bekenden uiteindelijk de feiten. Het openbaar ministerie wil dat de vrouw zich laat begeleiden en dat ze leert hoe ze met kinderen moet omgaan. Haar dochter en zoon zijn inmiddels geplaatst. Vonnis op 15 februari.

1 comment on “Brutale vriend mishandelt stiefkinderen

  1. Pingback: Het Stroboerke » Blog Archief » 4 jaar voor kindermishandeling

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.