Windmolen aan Alberkanaal

Op haar site naast de brug van ‘den azijn’ bouwt netwerkbeheerder Elia binnenkort een windmolen van 20 meter hoog. Die zal stroom leveren om de eigen auto’s duurzaam te laten rijden. De inplanting van een windmolen is een onderdeel van een grondige modernisatie.

De oude centrale op de hoek van de Straalstraat en de Vaartkaai zal er in te toekomst anders uitzien. Op de site worden twee oude administratieve gebouwen afgebroken. In de plaats komen nieuwe gebouwen, met onder meer zonnepanelen en heel wat andere duurzame technieken. Een windmolen van 20 meter hoog moet de trekpleister van de site worden. De molen moet een uithangbord worden om het gebruik van alternatieve energie te promoten.

elia.jpg

Met de geproduceerde energie zullen gedurende de nacht de batterijen van de elektrische dienstvoertuigen opgeladen worden. Zo is er geen fossiele brandstof meer nodig. Merksem is de eerste site waar dit type vernieuwing gepland is. Later volgen nog andere sites, o.a. Schaarbeek.

Het stadsbestuur verleende een gunstig advies voor de plaatsing van de molen. Wanneer het gevaarte daadwerkelijk neergepoot zal worden, is nog niet helemaal duidelijk.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.