Mogelijk 1 jaar rijverbod en 6 maanden cel

Op 25 oktober 2006 veroorzaaktte vrachtwagenchauffeur Dirk R. uit Berchem een zwaar ongeval. De 27-jarige Merksemenaar Guy Kroon liet daarbij het leven. Gisteren moest Dirk R. zich verantwoorden aan de politierechter. Het openbaar ministerie vraagt 1 jaar rijverbod, 6 maanden cel en 2.750 euro boete. 

Het ongeval gebeurde op 25 oktober 2006. Het slachtoffer was op weg naar huis en reed op de Noorderlaan richting centrum. Op het kruispunt met de Treurenborg knalde hij met zijn wagen tegen een vrachtwagen die de Noorderlaan opreed. Kroon was op slag dood.

Volgens het openbaar ministerie en de burgerlijke partijen was het zicht van Dirk R. belemmerd door twee vrachtwagens die de Treurenborg wilden indraaien. Hij had volgens hen moeten wachten tot zijn zicht weer volledig vrij was alvorens het kruispunt op te rijden. De verdediging wees echter op het verslag van de verkeersdeskundige waarin staat dat het slachtoffer meer dan 90 kilometer per uur reed, 20 kilometer meer dan toegelaten. Door die overdreven snelheid en de flauwe bocht was het best mogelijk dat Dirk R. het slachtoffer niet gezien had. Zijn advocaten vroegen dan ook de vrijspraak.

De nabestaanden van Kroon stelden zich burgerlijke partij en vroegen een schadevergoeding van in totaal 35.500 euro. Het vonnis wordt op 12 maart uitgesproken.

1 comment on “Mogelijk 1 jaar rijverbod en 6 maanden cel

  1. Pingback: Het Stroboerke » Blog Archief » Rijverbod van 3 maanden

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.