OLSE – Bruxelles 36-23

Eén zwaluw maakt de lente niet, maar na de echt slechte wedstrijden van de voorbije weken hoopt men bij OLSE dat afgelopen weekend de kentering is ingezet. Na een weer zwakke start 1-3 na 5 minuten dacht iedereen alweer aan het scenario van de laatste weken.

Na 10 minuten kon OLSE echter het commando overnemen 4-4 en vanaf dit tijdstip was Bruxelles op achtervolgen aangewezen. Ward De Vos die eindelijk de weg naar doel heeft gevonden en Tom Hens stilletjesaan terug na blessureleed lieten OLSE de rust ingaan bij 14-7.

Een kwistig golden assists uitdelende Bert Hens liet OLSE in het begin van de tweede helft verder uitlopen tot 18-9. Enkele 2 minuten straftijden voor OLSE en een verslappende verdediging lieten de hoofdstedelingen terug komen tot 19-14 na 10 minuten. De volgende 10 minuten lieten Gert Corten, Sven Van Kerkhoven en de nu ook scorende Bert Hens de tegenstander ter plaatse 28-18 met nog 10 minuten te spelen.

Wilfried gaf nu alle spelers speelgelegenheid en dit resulteerde in een monstercore met 36-23 als eindstand. Pikant detail elke speler kwam tot scoren en naar het einde van de wedstrijd toe vond Joey De Haeck z’n zelfvertrouwen terug.

OLSE: Ward De Vos 8, Tom Hens 7, Bert Hens 4, Gert Corten 3, Sven Van