OLSE – Meeuwen 24 – 23

Beide ploegen lieten zien dat ze volgend seizoen graag een stapje hogerop zouden zetten, bij winst was Meeuwen zo goed als zeker van de Play-Offs en OLSE moet alle wedstrijden winnen om nog een kans te hebben.

Een gelijkopgaande eerste 5 minuten waarin Joey De Haeck z’n ploeg voor een achterstand vrijwaarde leverde 3-2 op, op het scorebord. Onder impuls van Ward De Vos, die de goede lijn van vorige week doortrok, en Gert Corten, knap scorend vanop pivot, ging OLSE een versnelling hoger spelen en stond er na een kwartier 7-4 op het bord. Meeuwen liet dit niet gebeuren en bracht 5minuten voor de pauze de bordjes terug in evenwicht 10-10. Didier Vanderzijpen dacht er anders over en wierp op slag van rust de 13-11 op het bord.

De tweede helft bracht zowat hetzelfde scenario. Wie dacht dat OLSE, onder impuls van Nico Roelen en Michael De Wachter, na 10 minuten 17-13 naar een gemakkelijke overwinning ging wandelen kwam bedrogen uit. Meeuwen sloeg terug en na 20 minuten hingen de bordjes weer gelijk 18-18. Gert Corten, die na een mindere periode ook opnieuw de juiste weg heeft gevonden knap Gert zo zien we je graag, liet dit niet gebeuren en net zoals in de eerste helft liet Didier Vanderzijpen zien waarom we hem nodig hebben, 30 seconden voor tijd bracht hij de verlossende 24-22 op het bord. De laatste tegenprik van Meeuwen kwam te laat en OLSE won 24-23.

Uitblinkers noemen doe ik niet graag maar het doet mij wel deugd te zien dat zowel Joey als Gert na een mindere periode opnieuw naar hun beste niveau toegroeien. Handbal is en blijft een ploegsport, we hebben IEDEREEN nodig en dan komen na de 7 magere jaren de 7 vette jaren terug in zicht.

OLSE: Nico Roelen 5, Tom Hens 5, Gert Corten 4, Dider Vanderzijpen 4, Ward De Vos 3, Michael De Wachter 2, Joost Vanderhallen 1.
Meeuwen: Mennens 5, Braun 5, De Backer 4, Knoops 3, Bonhomme 2, Clijsters 2, Creemers 1, Stas 1.