Krijo’s tattoostudio terug naar Lambrechtshoekenlaan

Krijo’s tattoostudio verhuist binnenkort terug naar zijn oorspronkelijke stek op de Lambrechtshoekenlaan. De studio wordt helemaal vernieuwd en ook de doeken van tattoeerder en schilder John Geuens (52) krijgen er een plaats. Zo brengt hij zijn twee passies samen onder één dak.

John verhuisde na zijn huwelijk van Luchtbal naar Merksem en daar woont hij nog steeds. Hij volgde eerst een opleiding tekenen en daarna een opleiding tot kunstschilder aan de Merksemse Academie voor Beeldende Kunst. Eigenlijk is hij drukker van opleiding, maar hij heeft maar drie jaar in de sector gewerkt. Daarna zat hij in het leger, was hij vertegenwoordiger in horecamateriaal en baatte zelfs een café uit in de Terlindenhofstraat.

“Daar aan de toog heb ik beslist om van tattoo’s mijn beroep te maken”, zegt John. “Ik ben met vier makkers naar Nederland gereden en daar mijn eerste spullen gaan kopen. Ik ben er met een grote mond en weinig ervaring aan begonnen”, zegt hij, “maar ik had vrienden genoeg vanuit mijn café om op te oefenen. Daarna deed ik mijn studio open op de Lambrechtshoekenlaan.”

In 1996 verhuisde de studio naar de Frans De L’Arbrelaan. En in 2003 naar de Bredabaan. Nu keert John terug naar het pand waar hij begon. De verbouwingen duren langer dan verwacht, maar tegen de zomermaanden gaat de nieuwe studio open. John heeft meer dan 20 jaar ervaring. Hij houdt het meest van Polynesische tattoo’s, portretten, geschriften en ouderwetse dingen zoals kaarten en dobbelstenen. Er zijn al een paar bekende mensen door John getattooeerd. “Voetballer Didier Redene en Dina Tersago heb ik al onder de naald gehad”, zegt hij.

Zaterdag 8 maart doet John Geuens met zijn doeken mee aan de preselectie van de Canvas Collectie. Omdat hij nieuwsgierig is naar de respons op zijn schilderwerk. “Ik wil weten hoe ver ik sta”, zegt hij.” “Ik zou graag full time schilderen in de toekomst. Als de studio klaar is, dan kan ik tattooeren en schilderen combineren.”

Van GvA.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.