Foto van dode zoon in de bus

Joey Van Den Broeck verongelukte op 5 maart toen hij onderweg was naar zijn zieke moeder. Een spijtig ongeluk, maar niet iedereen vindt dat de familie voldoende verdriet heeft. Daarom stak iemand een foto van het lijk in de brievenbus bij de ouders. Tweelingbroer Michaël kreeg dezelfde foto op zijn gsm toegestuurd.

De 21-jarige Joey knalde frontaal op een tegenligger bij een inhaalmanoeuvre op de Jozef Masurebrug. Joey overleed in het Stuivenbergziekenhuis. In de andere auto raakten twee mensen zwaargewond. De dood was voor de ouders een zware klap. Hij was altijd de helpende hand voor zijn moeder die moeilijk te been is na een arbeidsongeval.

Nog maar één dag later werd de tragedie groter. In de brievenbus zat een foto van Joey, met een gsm genomen in het mortuarium van Stuivenberg. Tweelingbroer Michaël kreeg dezelfde foto, en bijbehorende bedreigingen, op zijn gsm toegestuurd.

De ouders hebben onmiddellijk naar het ziekenhuis gebeld met de vraag om alleen nog maar familie bij Joey toe te laten. Men heeft ook een idee uit welke hoek de intimidatie komt. Sinds Joey het in januari uitmaaktte met het meisje waar hij mee samenwoonde kreeg hijgeregeld bedreigingen van haar familie.

De politie heeft een proces-verbaal opgesteld. Het maken van die foto is mogelijk niet strafrechtelijk te vervolgen, maar het opsturen en verspreiden is een schending van de privacy.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.