14-daagse Rode Kruis

Van 24 april tot en met 8 mei 2008 is het weer zover: de jaarlijkse 14-daagse van het Rode Kruis. Duizenden Rodekruisvrijwilligers trekken massaal de straat op om zoveel mogelijk stickers te verkopen.

Dit jaar wil het Rode Kruis-Vlaanderen de vrijwilliger opnieuw voorstellen als superhelden. Nieuw dit jaar is dat er op de sticker afneembare figuren staan die je ergens anders kan opkleven. Hieraan is ook een kinderwedstrijd verbonden.

Al wie een sticker van € 5 koopt, kan meedoen aan een wedstrijd waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Op de achterzijde van de sticker kan je hierover alle informatie vinden.

Het Rode Kruis-Merksem is te vinden op drie belangrijke kruispunten, nl.:

Bredabaan / Fortsesteenweg / Hortsebaan
Bredabaan / Ringlaan
Groenendaallaan / Lambrechtshoekenlaan

Dit jaar neemt ook afdeling Merksem het grondgebied van Ekeren voor haar rekening. De verkooppunten aldaar zijn:

Steenstraat / Dorpsstraat / Groot Hagelkruis
Kapelsesteenweg / Prinshoeveweg

Je vindt de Rodelruisvrijwilligers ook aan de ingang van enkele grote warenhuizen.

Daar deze stickerverkoop de grootste bron van inkomen betekent voor de afdeling van het Rode Kruis-Merksem, spreekt het vanzelf dat zij een oproep doet aan de bevolking om deze sticker te kopen.

Met de opbrengst van de 14-daagse wil afdeling Merksem een automatische externe defibrillator (AED) aankopen. Uit wetenschappelijk onderzoek en uit de dagelijkse praktijk is gebleken dat het gebruik van een AED bij de reanimatie de overlevingskans fors doet toenemen. Het Rode Kruis-Merksem zorgt ervoor dat dit jaar haar vrijwilligers worden opgeleid in het gebruik van een AED en zal zo’n een toestel aankopen om mee in te zetten tijdens de preventieve hulpacties.

Maar dat is nog niet alles! Het Rode Kruis-Merksem krijgt dit jaar de hulp van twee jeugdbewegingen nl. Scouts Mariaburg uit Ekeren en Scouts den 41 Koningin Astrid uit Merksem en ook International School uit Ekeren zal haar medewerking verlenen. Zij krijgen een mooie beloning voor iedere verkochte sticker.

Het Rode Kruis-Merksem doet een oproep aan iedereen die mee stickers wil komen verkopen. Wie zich hiervoor wil opgeven, kan voor alle informatie terecht bij Rita Meeusen, verantwoordelijke communicatie & werving van het Rode Kruis-Merksem op 0485/50.39.80 of pr@merksem.rodekruis.be.  

Rodekruisvrijwilligers: de superhelden van elke dag!

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.