Doornik – OLSE 27-22

Een echte eindeseizoenswedstrijd, 2 ploegen die echt voor de winst gingen. Winst of verlies maakte in de eindstand geen verschil, enkel het prestige stond op het spel. Niet al te veel doelpunten, dit was zeker het werk van de doelverdedigers van beide ploegen. Zowel de doelman van Doornik als Joey De Haeck in de eerste helft en Richard Rosseels in de tweede helft voor OLSE, lieten misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen bewonderen.

Doornik ging als een echte kampioenenploeg van start en liet OLSE niet aan de leiding komen 4-3 na 10 minuten. De volgende 10 minuten duwde Doornik het gaspedaal nog verder in en liep uit tot 11-6. Olse liet niet begaan en op slag van rust kwam Olse terug tot 14-11.

De tweede helft bleef het spannend en gelijkopgaand maar OLSE kon nooit echt de aansluiting bewerken en bleef op 2 doelpunten hangen. Vooral verdedigend deed Bruno Breugelmans wat we al lang in hem zagen een dijk van een wedstrijd afleveren mede door zijn inzet en adrenaline werd heel de ploeg meegezogen. Met die inzet heel het jaar door ben ik overtuigd dat het seizoen nog niet afgelopen had geweest. De laatste 10 minuten kon Doornik z’n laatste wedstrijd in 2de nationale toch wat glans meegeven en met 27-22 bereikten we het laatste fluitsignaal.

OLSE: Tom Hens 4,Didier Vanderzypen 3,Ward De Vos 3,Bruno Breugelmans 3,Bert Hens 2,Nico roelen 2,Joost Vanderhallen 2,Michael De Wachter 1,Sven Van Kerkhoven 1,Kristof Tyssen 1.

Doornik: Grenez 10,Delmotte 4,Hoorilbeke 4,Ndongmo 3,Bredoux Chantry Van Cauwenberghe Kereselidze Verin en Truant 1.