Laatste reacties

Weer

Merksem
12 december 2017, 14:46
Regen en sneeuw
Regen en sneeuw
2°C
gevoelstemperatuur: -1°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 86%
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 7 km/h
zonsopgang: 8:38
zonsondergang: 16:35
Verwachting 12 december 2017
dag
Regen en sneeuw
Regen en sneeuw
4°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 32 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
1°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 13 december 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
8°C
windsnelheid: 14 km/h ZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Regen
Regen
3°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 14 december 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
6°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
3°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 15 december 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
6°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
2°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 16 december 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
6°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
1°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Kermisverbod voor fotograaf

De Antwerpse strafrechter veroordeelde vrijdag een 41-jarige man uit Merksem tot een celstraf van een jaar voor aanranding op de eerbaarheid en belaging van minderjarigen. De man schuimde tussen 2005 en 2007 gymnastiektrainingen en -wedstrijden plus speeltuinen af om meisjes in bepaalde poses te fotograferen. Onder bepaalde voorwaarden is de straf met uitstel. Eén daarvan is dat hij wegblijft van… kermissen.

Op 24 mei 2007 legde een gymnastiekfederatie klacht neer tegen de amateur-fotograaf. Ze hadden hem al enkele keren de deur gewezen, maar de man bleef terugkomen. Via zijn plaatnummer kwamen de speurders uit bij de Merksemnaar Werner D. Hij bekende zijn afwijking als ’slipjesfetisjist’, die gegroeid was door een uit de hand gelopen obsessie voor lingerie.

De psychiater stelde een IQ Van 110 vast met een verregaande ‘parafilie’ (dat is zich ziekelijk aangetrokken voelen tot jongeren die op het punt staan geslachtsrijp te worden). De openbaar aanklager vroeg twee jaar cel, met uitstel mits een behandeling voor zijn pedofilie, plus een ontzetting uit de rechten.

Werner zoemde dus tijdens bepaalde poses of oefeningen vooral in op de schaamstreek van de jonge gymnastes. Er konden een dozijn slachtoffers, meisjes tussen vijf en vijftien, getraceerd worden, onder hen de twee dochtertjes van een bevriend koppel die hij fotografeerde terwijl ze lagen te slapen. De beelden bekeek hij thuis terwijl hij zich masturbeerde. De speurders ontdekten op de harde schijf van zijn pc een massa beelden die van een ziekelijke ingesteldheid getuigden.

De verdediging vroeg zich af wat er strafbaar was aan wat haar cliënt uitvlooide. Er was nooit enig lichamelijk contact en de beelden werden ook niet aan anderen getoond. De rechtbank volgde echter de stelling van de openbaar aanklager dat er geen fysiek contact nodig is voor aanranding van de eerbaarheid, en dat de bespieding strafbaar was wegens het onvoorziene karakter.

“Het feit dat de betrokkene opgewonden raakte bij het bekijken van de beelden, geeft het maken ervan een seksueel karakter”, aldus het vonnis. “In het huidige tijdsklimaat wordt dit ervaren als een schending van de seksuele integriteit van de meisjes. Het verrassingselement zorgt voor het ’geweld’: in een gymnastiekzaal verwacht je niet stiekem in de schaamstreek gefotografeerd te worden. En het feit dat hij bleef voortdoen nadat hij de deur was gewezen, maakt dat ook de belaging bewezen is”.

De rechtbank weigerde dan ook in te gaan op het voorstel voor een autonome werkstraf of opschorting. Ze koppelde aan zijn straf met uitstel naast de gebruikelijke voorwaarden (behandeling en contactverbod met minderjarigen) ook het wegblijven van… kermissen. In het hele verhaal was daar nochtans, toch niet tijdens de zitting of eerder in het vonnis, nergens sprake van.

Geef een reactie