Laatste reacties

Weer

Merksem
22 februari 2018, 13:42
Zonnig
Zonnig
4°C
gevoelstemperatuur: -2°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 52%
windsnelheid: 22 km/h O
Windstoten: 22 km/h
zonsopgang: 7:42
zonsondergang: 18:10
Verwachting 22 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
5°C
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 22 km/h
nacht
Helder
Helder
-3°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 23 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
3°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 22 km/h
nacht
Helder
Helder
-4°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 24 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
5°C
windsnelheid: 14 km/h O
Windstoten: 22 km/h
nacht
Helder
Helder
-4°C
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 25 februari 2018
dag
Zonnig
Zonnig
2°C
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
-5°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 26 februari 2018
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
2°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
-7°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Steunt voor zwaar getroffen gezin

Duizend ontbijtmanden worden in het Waasland verdeeld voor het goede doel. Jeugdvereniging Kring+13 uit Stekene probeert op die manier enigszins de nood te lenigen van het Merksemse gezin dat vorig jaar zwaar getroffen werd door een brand. ‘De Stekense middenstand is enorm gul’, vertelt hoofdleidster Kim Beaumont.

Op 3 september 2007 werd een appartement vernield door een brand. De kinderen Keano en Laura verloren bij die brand hun moeder en zus, hun broertje Kenneth overleefde de verschrikking. De grootouders uit Kemzeke hadden zich al eerder ontfermd over kleinzoon Wesley en zorgden ook voor de opvang van Laura en Keano.

Behalve het menselijke drama speelde zich kort nadien een financieel pijnlijke affaire af. Via de deurwaarder belandde een brief in Kemzeke waarin een vergoeding werd geëist omdat Keano eind augustus 2007 met een ziekenwagen was weggevoerd toen hij een epilepsieaanval kreeg. De brief meldde dat de rekening tot ruim 150 euro was opgelopen. Sindsdien doken er nog nieuwe rekeningen op.

Bij Kring+13 waar Wesley lid is, wilde men niet langs de zijlijn blijven toekijken en ontstond het plan om een solidariteitsactie op het getouw te zetten. De Broederschool in Stekene, waar Wesley les volgt, stelde bereidwillig zijn lokalen ter beschikking om de manden te vullen. 

Geef een reactie