Laatste reacties

Weer

Merksem
15 december 2017, 1:53
Helder
Helder
2°C
gevoelstemperatuur: -1°C
luchtdruk: 99 mb
vochtigheid: 86%
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:41
zonsondergang: 16:35
Verwachting 15 december 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
5°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
1°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 16 december 2017
dag
Regen en sneeuw
Regen en sneeuw
6°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
1°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 17 december 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
6°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
3°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 18 december 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
1°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 19 december 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
6°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
4°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
 

Archief

VK Sint-Amands – FC Merksem 1-1

Wedstrijd van donderdag, 1 mei 2008.

FC MERKSEM PROMOVEERT NAAR DERDE PROVINCIALE

Een massa supporters voor deze cruciale wedstrijd voor beide ploegen. FC Merksem won vorige zondag verdiend met 1-0 van Sint-Amands, maar deze ploeg had een stevige thuisreputatie en volgens de competitiecijfers een vlotscorend vermogen (84 doelpunten in 24 wedstrijden).

Merksem was hiervan niet onder de indruk en ging meteen uit van de eigen kracht. De eerste 25 minuten werd Sint-Amands in een verschroeiend tempo weggetikt. Prima kansen waren er voor El Aissati en vooral Setenta, waardoor de bezoekers eigenlijk al 0-2 hadden moeten voor staan. Merksem moest wat gas terugnemen en Sint-Amands herstelde enigszins het evenwicht, zonder echte kansen af te dwingen. Tot net voor de rust een thuisspeler al dan niet over de uitgestrekte hand van Plompen viel. De scheidsrechter gaf eerst hoekschop, maar op aanraden voor de grensrechter, kwam zij terug op haar beslissing. De penalty werd feilloos omgezet en Merksem ging de rust in met een 1-0 achterstand.

Na de rust bleef Merksem de technisch beter voetballende ploeg, maar een aantal spelers gingen te veel voor de individuele actie. Door de grote belangen werd het spel na de rust nog potiger op het brutale af. Na twintig minuten was er een zoveelste opstootje en in het tumult werd een slag uitgedeeld. Op aangeven van opnieuw de grensrechter werd Vermeulen uitgesloten. Met 10 tegen 11 en nog een kwart wedstrijd te gaan, zag het er niet goed uit voor Merksem. Toch was Sint-Amands amper gevaarlijk. Plompen hoefde slechts eenmaal gepast uit te komen. Het was integendeel Merksem dat de beste kansen creëerde. Eerst werd de vrijschop van Ellouzati van de lijn gekopt en even later zeilde het schot van de ingevallen Janssens nipt voorlangs. De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen, waardoor we afstevenden op de verlengingen. Maar met nog twee minuten te gaan maakte Charlie De Souza een wereldgoal die de poort naar derde provinciale opende voor FC Merksem. Charlie nam een verre bal op de borst en schoot in de draai de bal snoeihard voorbij de verraste thuisdoelman.

De eindstand 1-1 was voldoende voor Merksem om door te stoten naar derde provinciale.
De dolle Merksemse vreugde begon in Sint-Amands en eindigde in de kantine aan de Gasthuishoevestraat ,waar gevierd werd tot 3 uur in de morgen.

In de reguliere competitie was Merksem soms iets te wisselvallig, maar in de eindronde toonde het zich in alle wedstrijden de betere ploeg en heeft de overwinning en de promotie zeker niet gestolen.

Op 23 mei 2008 om 20.00u wordt de promotie naar derde provinciale officieel gevierd in de kantine aan de Gasthuishoevestraat. Alle supporters zijn van harte welkom.

Geef een reactie