Opnieuw drie jaar cel voor doodrijder

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft Danny Van den Broeck, die in 2005 een motorrijdster dood reed op de Bredabaan, vorige week opnieuw veroordeeld tot drie jaar cel – waarvan twee jaar effectief – voor de onopzettelijke doding van het slachtoffer. Dat is dezelfde straf die hij eerder al van een Antwerps rechter kreeg, voordat die verbroken werd door het Hof van Cassatie.

De man werd in Antwerpen veroordeeld tot een jaar effectief en een levenslang rijverbod voor het vluchtmisdrijf. Voor de onopzettelijke doding van het slachtoffer kreeg hij drie jaar cel, waarvan twee jaar effectief. Hij moest aan de ouders en de partner van het slachtoffer in totaal 182.000 euro aan schadevergoedingen betalen.

Het Hof van Cassatie verbrak echter de veroordeling voor de onopzettelijke doding. Bij het opleggen van die straf had de rechtbank immers rekening gehouden met het feit dat hij was blijven liegen over de ware toedracht van de feiten. Volgens Cassatie is dat echter zijn volste recht. Zijn schuld bleef vaststaan, maar de rechter in Mechelen moest wel opnieuw oordelen over zijn straf.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.