Schaal Sels

Er is lang onduidelijkheid geweest over de toekomst van wielerwedstrijd Schaal Sels, maar de kogel is nu door de kerk. De wedstrijd, die sinds 1921 wordt georganiseerd, zal dit jaar op 2 september door Royal Antwerp Bicycle Club (RABC) worden georganiseerd, in samenwerking met vzw Klein Verzet. RABC organiseert ook de Vlaamse Havenpijl.

Schaal Sels zal dit jaar geen 1.1-koers zijn, maar een individuele wedstrijd voor elite met/zonder contract en beloften. Wegens omstandigheden raakte de klassieker immers niet meer op de internationale kalender. Het bestuur van RABC hoopt voor volgend jaar op een 1.2-statuut.

vzw Wielrijdersclub Merksem, de vorige organisator, wordt 111 jaar na zijn ontstaan opgeheven. De voorzitter heeft het lidgeld niet betaald, waardoor de club met stamnummer 32 geschrapt werd. ‘Voordeel is dat de naam Schaal Sels daarmee vrijkomt’, stelt districtsschepen van sport Frank Baeyens in Het Nieuwsblad. De wedstrijd zal dit jaar nagenoeg volledig terug op Merksems grondgebied worden verreden

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.