Merksemse Sportpaleis wordt 75

Op 11 januari 1932 werd in Merksem de eerste steen gelegd van wat de grootste indoorpiste van Europa moest worden. De deuren gingen voor het eerst open op 1 oktober 1933. Het Sportpaleis ontvangt nu jaarlijks, gespreid over een 115-tal activiteiten, meer dan 1,5 miljoen bezoekers en behoort daarmee tot de top tien van de meest succesvolle zalen in de wereld. Op 2 oktober worden 12.500 Antwerpenaren uitgenodigd om mee te feesten.

Voor een gepaste viering van de 75ste verjaardag slaan de provincie Antwerpen en de exploitatievennootschap nv Antwerps Sportpaleis de handen in elkaar. Het publiek zal kunnen terugblikken op de boeiende geschiedenis van de grootste evenementenhal in België en genieten van tal van gastoptredens.

Als eigenaar van de muziektempel wou de provincie Antwerpen het 75-jarig bestaan van het Sportpaleis oorspronkelijk alleen vieren met haar personeel, als dank voor hun inzet. Maar de provincie trekt dit nu open en geeft de kans aan al haar inwoners om er gratis bij te zijn.

Inwoners van de provincie Antwerpen kunnen meedingen naar tickets door zich in te schrijven via de website van de provincie Antwerpen. Uit de inzendingen worden begin september duizenden gelukkigen geloot die elk een duoticket thuisgestuurd zullen krijgen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.