Fruitwedstrijd

Het was de afgelopen week nog in het nieuws : nog niet de helft van onze kinderen eet voldoende fruit en de gemiddelde fruitconsumptie daalt nog steeds. Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en de Vlaamse Logo’s (lokaal gezondheidsoverleg) wil hier iets aan doen en begon daarom het project ‘Tuti Frutti’ in de Antwerpse scholen. Bedoeling van Tuto Frutti is dus dat de kinderen meer fruit eten en daardoor bijdragen tot de preventie van overgewicht en het voorkomen van hart- en vaatziekten.

Bijna 100 klassen deden mee aan de wedstrijd en moesten gedurende het tweede trimester een klasgemiddelde van één portie fruit per dag halen om bij de winnende klassen te kunnen behoren. Bij de winnende scholen zit het Merksemse Virgo Maria-instituut.

Andere winnende scholen : Basisschool’t Spoor in 2060 Antwerpen, De Berenschool in Berendrecht, SB Floraschool in Borgerhout, Mariagaarde in Borgerhout en Het Baronneke in Deurne. Zij kregen of krijgen het bezoek van Ketnet-wrapster Karolien Debecker die met prijzen voor de dag komt/kwam.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.