Weer

Merksem
20 juli 2018, 16:48
Zonnig
Zonnig
25°C
gevoelstemperatuur: 25°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 35%
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 5:50
zonsondergang: 21:47
Verwachting 20 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
27°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
15°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
28°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
16°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 22 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
28°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Helder
Helder
16°C
windsnelheid: 4 km/h N
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 23 juli 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
30°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
17°C
windsnelheid: 4 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 24 juli 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
31°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
18°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 7 km/h
 

Archief

Royal Greys eindigt verdienstelijk 6de op EK

Marlins Puerto Cruz – Royal Greys 7 – 3

De laatste wedstrijd van de Greys in het EK voor landenteams had als inzet de 5de plaats en een rechtstreekse kwalificatie voor de A-poule van volgend jaar. Reeds in de eerste inning kon Fil Van der Meiren de 1-0 op het bord zetten. Het antwoord liet niet lang op zich wachten : in de gelijkmakende slagbeurt maakten de Spanjaarden gelijk : 1-1. Spanning was nu troef : hits, bezette basen, double plays, pickoffs wisselden elkaar af, maar gescoord werd er niet tot in de 6de inning. Het Spaanse geweld barstte los en er stond 4-1 op het bord. In de 7de inning kon Kim Wybo nog milderen, maar de Spaanse aanval was niet te stuiten : 7-2 na deze inning. Iedereen werd nog spelgelegenheid gegund om afscheid te nemen van dit Europese kampioenschap op het hoogste niveau.

Gert Rosiers scoorde nog een homerun, de Spanjaarden werden bedwongen, maar in de 9de inning maakten de jongens van Marlins er een einde aan : 7-3 winst en een 6de plaats voor de Greys. De Belgen mogen tevreden terugblikken op dit kampioenschap. Een zesde plaats bij de Europese elite is een knap resultaat. Toch blijft een dubbel gevoel hangen : met de oude reglementen betekende deze plaats rechtstreekse kwalificatie voor deze elitereeks voor volgend jaar voor de Belgische kampioen van 2008.

Nu geeft dit knap resultaat enkel recht op barragewedstrijden in september met twee winnaars van de Challengers. Alleen de winnaar van deze wedstrijden mag deelnemen aan het kampioenenfeest. Alles bij elkaar een zeer verdienstelijk kampioenschap van de jongens uit Merksem, die getoond hebben dat het Belgisch baseball niet zomaar een meelopertje is in Europa !

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.