Laatste reacties

Weer

Merksem
18 december 2017, 2:08
Regen
Regen
4°C
gevoelstemperatuur: -3°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 18 km/h ZW
Windstoten: 18 km/h
zonsopgang: 8:43
zonsondergang: 16:36
Verwachting 18 december 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
8°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
3°C
windsnelheid: 4 km/h NW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 19 december 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
7°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
4°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 20 december 2017
dag
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
8°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
7°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 december 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 40 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
4°C
windsnelheid: 14 km/h WNW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 22 december 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
3°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 18 km/h
 

Archief

Royal Greys eindigt verdienstelijk 6de op EK

Marlins Puerto Cruz – Royal Greys 7 – 3

De laatste wedstrijd van de Greys in het EK voor landenteams had als inzet de 5de plaats en een rechtstreekse kwalificatie voor de A-poule van volgend jaar. Reeds in de eerste inning kon Fil Van der Meiren de 1-0 op het bord zetten. Het antwoord liet niet lang op zich wachten : in de gelijkmakende slagbeurt maakten de Spanjaarden gelijk : 1-1. Spanning was nu troef : hits, bezette basen, double plays, pickoffs wisselden elkaar af, maar gescoord werd er niet tot in de 6de inning. Het Spaanse geweld barstte los en er stond 4-1 op het bord. In de 7de inning kon Kim Wybo nog milderen, maar de Spaanse aanval was niet te stuiten : 7-2 na deze inning. Iedereen werd nog spelgelegenheid gegund om afscheid te nemen van dit Europese kampioenschap op het hoogste niveau.

Gert Rosiers scoorde nog een homerun, de Spanjaarden werden bedwongen, maar in de 9de inning maakten de jongens van Marlins er een einde aan : 7-3 winst en een 6de plaats voor de Greys. De Belgen mogen tevreden terugblikken op dit kampioenschap. Een zesde plaats bij de Europese elite is een knap resultaat. Toch blijft een dubbel gevoel hangen : met de oude reglementen betekende deze plaats rechtstreekse kwalificatie voor deze elitereeks voor volgend jaar voor de Belgische kampioen van 2008.

Nu geeft dit knap resultaat enkel recht op barragewedstrijden in september met twee winnaars van de Challengers. Alleen de winnaar van deze wedstrijden mag deelnemen aan het kampioenenfeest. Alles bij elkaar een zeer verdienstelijk kampioenschap van de jongens uit Merksem, die getoond hebben dat het Belgisch baseball niet zomaar een meelopertje is in Europa !

Geef een reactie