Laatste reacties

Weer

Merksem
17 maart 2018, 19:36
Meest bewolkt
Meest bewolkt
-2°C
gevoelstemperatuur: -11°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 68%
windsnelheid: 25 km/h ONO
Windstoten: 47 km/h
zonsopgang: 6:52
zonsondergang: 18:50
Verwachting 17 maart 2018
dag
Sneeuw
Sneeuw
-1°C
windsnelheid: 22 km/h ONO
Windstoten: 36 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
-3°C
windsnelheid: 18 km/h ONO
Windstoten: 29 km/h
Verwachting 18 maart 2018
dag
Sneeuw
Sneeuw
2°C
windsnelheid: 22 km/h ONO
Windstoten: 40 km/h
nacht
Koud
Koud
-4°C
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 19 maart 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
4°C
windsnelheid: 18 km/h ONO
Windstoten: 25 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
-3°C
windsnelheid: 7 km/h N
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 20 maart 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
8°C
windsnelheid: 14 km/h N
Windstoten: 22 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
-2°C
windsnelheid: 7 km/h NNW
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 21 maart 2018
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
8°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Regen
Regen
1°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Slangen

Op een oprit van een appartement in de Lupinestraat werd op vrijdag 11 juli een slang aangetroffen. Op donderdag 10 juli werd aan Metropolis al een 1,5 meter lange boa constrictor gevonden. Het dier dat op de Vlaamse feestdag werd aangetroffen was een 75 centimeter lange Amerikaanse Rattenslang, een wurgslang die evenwel ongevaarlijk is voor de mens. Het dier verkeert in goede gezondheid. Of er een verband is tussen de slangen is nog onduidelijk, maar onwaarschijnlijk.

Slangenvanger Danny Meuleman (35) ging achter het dier aan nadat de politie hem verwittigde. Hoewel het ging om een ongevaarlijke Amerikaanse rattenslang, liet het beestje zich niet zo maar vangen. De slangenvanger werd tot bloedens toe gebeten in zijn handen, maar aangezien het dier niet giftig is en de man zichzelf direct verzorgde, zal dit geen blijvende gevolgen hebben.

Waarschijnlijk gaat het om een ontsnapte dier, afkomstig uit het terrarium van een liefhebber. De boa die donderdag werd gevonden, was waarschijnlijk gedumpt door mensen die op vakantie vertrokken of het dier te groot vonden. Deze is ondertussen trouwens overleden. Dit gezonde exemplaar wordt zo’n 48u bijgehouden. Als de eigenaar zich dan niet meldt, gaat het naar een erkend opvangcentrum.

Geef een reactie