Heibel over subsidies Schaal Sels

Districtsschepen voor Sport Frank Baeyens (SP.A) is niet te spreken over de organisatie van Schaal Sels. Volgens hem komt organisator Ben Simons geen enkele afspraak na. Hij wil dan ook liever geen geld uitgeven aan de organisatie. Er is nog geen communicatieplan, de bewoners langs het parcours weten nog van niet en de subsidieaanvraag is niet gedaan zoals het hoort. Daar moet een speciaal formulier voor worden ingevuld.

Districtvoorzitter Gilbert Verstraelen geeft partijgenoot Baeyens gelijk maar wil de wedstrijd niet hypothekeren. Hij geeft toe dat de organisator te laat is gestart met de voorbereidingen en vraagt naar volgend jaar meer Merksemnaren in het organisatiecomité. Er was dit jaar lange tijd onduidelijkheid over wie de wedstrijd ging organiseren en of ze al dan niet doorging. Maar in het college van donderdag, waarop Frank Baeyebs niet aanwezig was, werd er beslist de 10.000 euro subsidie in elk geval toe te kennen.

De wedstrijd vindt plaats op dinsdag 2 september. Ben Simons heeft ondertussen een aanvraag ingediend bij de UCI om de Schaal Sels in 2009 en in 2010 op de laatste zondag van augustus te laten plaatsvinden, samen met de braderij en Merksem kermis.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.