Laatste reacties

Weer

Merksem
24 januari 2018, 10:16
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 9°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 22 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
zonsopgang: 8:31
zonsondergang: 17:18
Verwachting 24 januari 2018
dag
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
14°C
windsnelheid: 22 km/h ZZW
Windstoten: 40 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
7°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 25 januari 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
10°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
4°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 26 januari 2018
dag
Bewolkt
Bewolkt
8°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
3°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 27 januari 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
8°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
4°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 28 januari 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
10°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
8°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Elia Rigotto wint Schaal Sels

De 83e Schaal Sels werd gewonnen door de Italiaan Elia Rigotto. De Italiaan (04/03/1982) uit het Milram team versloog de Sloveen Kristjan Fajt in een sprint met twee. De twee waren in de finale weggereden op de andere overblijvers. Het peloton werd na 145 km uit de wedstrijd gehaald wegens te traag. De Nederlander Lieuwe Westra werd derde.

Bij de start werd een strak tempo aangehouden maar toch konden 28 renners al na goed 20 km voor het peloton gaan uitrijden. Onder hen Gorik Gardeyn, Dieter Cappelle, Sebastien Delfosse, Wouter Van Mechelen, Johan Coenen, Preben Van Hecke en Timothy Vangheel. Glenn D’Hollander trok nog in de tegenaanval en kreeg de Spaanse ploegmakkers van Contentpolis, Rafael Serrano en Manuel Vazquez, mee. Maar ze lieten zich terug inlopen door de grote groep.

De leiders bleven het tempo aanhouden en in het peleton had men er precies geen zin meer in, de achterstand liep op. Na nog geen 80 van de net geen 200km stonden er meer dan 3 minuten op de teller. Tegen het moment dat men in de Nederlandse polders aankwam had de kopgroep bijna 6 minuten voorsprong. De kopgroep splitste en het peloton stoptte met trappen. Toen de grens opnieuw werd overgestoken, na 145 km, was de achterstand opgelopen tot 12 minuten en werd het peloton uit de koers gehaald.

Toen de finale op gang kwam en men de 4 plaatselijke ronden startte, waren er nog maar 20 renners die kans maakten op de eindzege. 15 km voor de finish gingen de Italiaan Elia Rigotto en de Sloveen Kristjan Fajt in de aanval. De overblijvers keken te veel naar elkaar en lieten de anderen daardoor tot 20 seconden uitlopen. In de sprint die volgdde was Rigotto de snelste.

Volgend jaar wil men Schaal Sels laten samenvallen met de braderij. Wat vindt u daarvan? Log in om te reageren of geef je mening in de poll.

Geef een reactie