Blood & Honour namen vrijgegeven

Het gerecht gaf afgelopen week meer duidelijkheid over de drie kopstukken van de neonazi-organisatie Blood and Honour Vlaanderen die dinsdag werden opgepakt. Ook de namen van de verdachten werden bekend gemaakt. De drie zijn goede bekenden in het extreemrechtse milieu: Kristof Van Holen (26) uit Bree, Chris Moorkens (26) uit Merksem en ene Robert Q. uit Gullegem.

Chris Moorkens (26) zou al jaren gekend zijn in extreemrechtse milieus. Hij werd in het verleden al twee keer veroordeeld voor racistisch geweld. Moorkens was ook jarenlang goede vriend van Jürgen Goris, een neonazi die in 2002 op een scoutsfuif in Onze-Lieve-Vrouw-Waver twee tieners doodschoot. De dodelijke shoten vielen na onenigheid over een omver gestoten bierglas. Op het assisenproces getuigde Moorkens over hoe hij en Goris in het neonazimilieu verzeilden, Moorkens zei toen dat Goris ’minder racistisch was dan de rest’. Het Antwerpse hof van Assisen veroordeelde Goris tot 30 jaar cel.

Chris Moorkens ligt ook niet goed bij de buurtbewoners, volgens hen zouden zijn vechthonden de buurt regelmatig bijeen blaffen en is het een komen en gaan van getatoeëerde kaalkoppen. Ook over de te luide ’muziek’ zijn klachten.

Na de ondervraging werd Moorkens opnieuw vrijgelaten. Wel kreeg hij nog een elektronische enkelband. Die had hij al een tijdje moeten dragen maar kwam daarvoor nooit opdagen. Volgens de politie is Chris Moorkens hét kopstuk van Blood and Honour Vlaanderen.

Bron www.medium4you.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.