Weer

Merksem
22 oktober 2017, 8:40
Meest bewolkt
Meest bewolkt
10°C
gevoelstemperatuur: 5°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 22 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
zonsopgang: 8:18
zonsondergang: 18:34
Verwachting 22 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
13°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
9°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 23 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
14°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
17°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
13°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
18°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
11°C
windsnelheid: 4 km/h ZZO
Windstoten: 4 km/h
Verwachting 26 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
18°C
windsnelheid: 4 km/h ZZO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
12°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 7 km/h
 

Archief

Koepelcampagne Verkeersveiligheid

De jaarlijkse campagne snelheid van de stad wordt dit jaar ruimer opgevat. Niet alleen wordt iedereen opgeroepen om zich te engageren om zijn snelheid aan te passen maar bovendien wordt iedereen opgeroepen om veilig en correct te parkeren.

Alle Antwerpenaars krijgen opnieuw de kans om een persoonlijke affiche te maken om de weggebruiker op te roepen zijn snelheid te matigen én om correct te parkeren. Hieraan is een wedstrijd gekoppeld: de eerste 2000 weerhouden inzendingen krijgen een e-mail om een fluorescerende zwemzak met de URL van de campagne af te halen in de stadswinkel.

Ook scholen worden opgeroepen om deel te nemen. Voor hen is er een eigen wedstrijd. Elke klas, van de kleuterschool tot het hoger secundair onderwijs, kan een ontwerpaffiche indienen. Er kan maar één affiche per school geselecteerd worden om de hoofdprijs te winnen. Voor de eerste drie plaatsen zijn educatieve aankoopbonnen voorzien: 300 euro voor de eerste plaats, 250 euro voor tweede plaats en 125 euro voor de derde plaats en dit voor elke schoolgraad (kleuter, lager, lager middelbaar en hoger middelbaar).

Om deel te nemen aan de wedstrijd kunnen geïnteresseerden vanaf 1 november 2008 naar de site www.antwerpenveiligverkeer.be surfen.

Naast deze interactieve communicatiecampagne, controleert de Lokale Verkeerspolitie natuurlijk ook. Vanaf 14 november 2008 houdt ze verhoogde snelheidsmetingen in alle Antwerpse districten. Voor Merksem zal de campagne gebeuren in de 3de actieweek, van 24 tot 30 november komen er preventieve borden (Merksemheidelaan, Bredabaan, Deurnsebaan, Frans De l’Arbrelaan, Lambrechtshoekelaan en Victor Govaerslaan), bemand toezicht, bemand toezicht met tekstkar en ook effectieve snelheidscontroles (Frans De l’Arbrelaan).

Vanaf 17 november 2008 wordt er ook per district op verschillende locaties anoniem geflitst. Deze standplaatsen worden niet gecommuniceerd om zowel de objectieve als de subjectieve pakkans te verhogen . Deze controles vinden telkens plaats tussen 7 uur en 22 uur.

Geef een reactie