Veranderingen begraafplaats Zwaantjeslei

In november 1971 opende de begraafplaats aan de Zwaantjeslei. Meer dan 35 jaar later is het tijd voor een grondige opknapbeurt. De bestaande strooiweide werd opgedeeld in twee delen die afwisselend gebruikt worden. Daardoor verbetert de kwaliteit van het gazon. Er werd een herdenkingszuil met naamplaatjes geplaatst. Nog dit najaar krijgt het columbarium een grondige onderhoudsbeurt.

Bij de aanleg van het nieuwe urnenveld is rekening gehouden met de wensen van de nabestaanden. Wie dat wil, kan bloemen op de gedenksteen plaatsen. Het bestaande kinderperk krijgt een volledige opfrisbeurt. Er komt een nieuw kinderperk in het midden, achteraan op de begraafplaats.

Er komt nieuwe lage beplanting met bloemen en zitbanken. Die werken zijn vermoedelijk klaar in het voorjaar van 2009. Verspreid op de begraafplaats komen er elf nieuwe banken. Op langere termijn krijgt de begraafplaats nieuwe dreven en wordt het gebouw aan de inkom volledig vernieuwd. Er komen nieuwe toiletten en een wachtruimte met informatiegedeelte voor de bezoekers.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.