OLSE – HV Arena 20-18

Eindelijk winst Voor OLSE in derde topper van het seizoen.

Na verlies in Eynatten en verlies thuis tegen Kortrijk moest de derde topwedstrijd van het seizoen de kentering brengen. OLSE kon zich thuis geen puntenverlies meer veroorloven tegen een rechtstreekse concurrent. De druk voor beide ploegen lag zeer hoog, puntenverlies stond gelijk aan een voorlopige ontsporing van de titeldromen.

Dit was dan ook te merken in de eerste helft. Onvoorstelbaar veel technische fouten van beide ploegen bracht wel een spannend scoreverloop maar geen hoogstaande wedstrijd op het veld. 3-2 na een kwartier wedstrijd was zelfs een bijna vooroorlogse stand op het scorebord. OLSE kon zich min of meer gerust voelen met een outstanding Joey De Haeck achter een soliede verdediging. Maar ook Hechtel liet zien dat de twee beste verdedigingen of moet ik zeggen doelmannen van de reeks tegenover elkaar stonden. Kortom de rust bereikten we met een 7 – 5 stand in het voordeel van OLSE.

De tweede helft begon schitterend voor OLSE onder impuls van Ward De Vos die de bezoekende doelman zo’n beetje radeloos maakte met een 4 op 4 van z’n in totaal 6 doelpunten. Dit jonge geweld bracht na 10 minuten een maximum voorsprong van OLSE op het scorebord van 14 – 9.

De supporters dachten de wedstrijd gespeeld en vielen een beetje stil maar de talrijk meegereisde Arena aanhang trok zich op aan een dolle 10 minuten van hun ploeg. Arena kwam op de 20ste minuut voor het eerst op voorsprong met 15 – 16.

De OLSE spelers schrokken zich een hoedje en gelukkig werd Ward De Vos en Joey De Haeck nu bijgesprongen door Nico Roelen, onder hun drietjes zorgden ze er voor dat na 25 minuten de stand terug in het voordeel van OLSE stond 19 – 18. De laatste 5 minuten hield Joey z’n netten proper en Nico kon 2 minuten voor tijd de geruststellende 20-18 in het doel van Hechtel deponneren.

Een dikke proficiat aan de spelers die zich met de gekende good old OLSE-spirit, een topwedstrijd hoeft niet altijd hoogstaand handbal te brengen, voorbij Hechtel kampten en alzo in het spoor van de leiders uit Kortrijk blijven.

OLSE: Nico Roelen 7, Ward De Vos 6, Didier Vanderzypen 3, Johannes Goedeme 2, Bert Hens 1, Danny Versmissen 1.
Hechtel: Verslegers 7, Camps 4, Cuypers 3, Janssen 2, Nauts 1, Moons 1.