Schoten vreest opslorping wijken

Het gemeentebestuur van Schoten is bang dat de stad Antwerpen een aantal van haar wijken wil opslorpen. Ze brengt daarom een negatief advies uit over het ontwerp van het ruimtelijk structuurplan voor de afbakening van het grootstedelijk gebied Antwerpen door de Vlaamse regering. Dat plan is volgens Schoten een eerste stap in de richting van de annexatie van de wijken Deuzeld, De Lek en Winkelstap door de stad Antwerpen.

De afbakeningslijn die de Vlaamse regering voorstelt, bepaalt volgens het gemeentebestuur waar de stedelijke ontwikkeling in Antwerpen en haar randgemeenten in de toekomst kan gebeuren. Het gaat dan concreet om nieuwe ruimte voor woonprojecten, verkeersinfrastructuur en groene gebieden. De Schotense wijken, waar ook al protest bij de buurtbewoners ontstond, grenzen aan het Antwerpse district Merksem.

Door nu al een duidelijk signaal te geven wil Schoten laten weten dat een fusie op lange termijn geen optie is. Dat zou volgens de gemeenteraadsleden negatieve gevolgen hebben op sociaal en financiëel vlak. Daarnaast bestaat de vrees dat indien de bewuste wijken als grootstedelijk gebied worden ingekleurd, er een toevloed zal komen van hoogbouwprojecten.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.