Greet Rouffaerhuis wordt Oscare

Omdat actrice Greet Rouffaer een iets minder leuk hoofdstuk uit haar leven volledig wenst af te sluiten zal het Greet Rouffaer Huis van naam veranderen. Voortaan spreken we over Oscare, wat staat voor “Organisation for burns, scar after-care & research”. Eerder nam de actrice al ontslag uit de raad van bestuur.

Rouffaer vertrok uit eigen beweging, omdat ze in haar verwerkingsproces een hoofdstuk uit haar leven wil afsluiten. Ze wenste daarbij haar naam ook niet langer aan het Huis te verlenen. Het Greet Rouffaer Huis werd opgericht naar aanleiding van het ongeval van de actrice op de set van Wittekerke in 1998, waarbij ze ernstige brandwonden opliep in het gelaat en aan de handen.

De organisatie verleent nazorg aan brandwondenpatiënten en brengt lotgenoten samen. De naamswijziging verandert daar niets aan. Oscare wil zich verder ook sterker profileren als onderzoekscentrum waarbij onderzoek naar vernieuwende littekenbehandelingen een van de speerpunten wordt. In de toekomst zullen ook mensen met acnélittekens en couperose welkom zijn

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.