Laatste reacties

Weer

Merksem
22 februari 2018, 13:26
Zonnig
Zonnig
4°C
gevoelstemperatuur: -2°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 52%
windsnelheid: 22 km/h O
Windstoten: 22 km/h
zonsopgang: 7:42
zonsondergang: 18:10
Verwachting 22 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
5°C
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 22 km/h
nacht
Helder
Helder
-3°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 23 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
3°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 22 km/h
nacht
Helder
Helder
-4°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 24 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
5°C
windsnelheid: 14 km/h O
Windstoten: 22 km/h
nacht
Helder
Helder
-4°C
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 25 februari 2018
dag
Zonnig
Zonnig
2°C
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
-5°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 26 februari 2018
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
2°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
-7°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Merksem is niet verloederd

Districtsvoorzitter Gilbert Verstraelen (SP.A) is boos op Schoten. Na het Vlaams Belang beweren nu ook actievoerders en zelfs de burgemeester dat Merksem verloederd is. Maar Verstraelen gaat niet akkoord en wil liever samenwerken in plaats van elkaar te bekladden. ‘Onze Gaston Berghmans schonk Schoten naamsbekendheid met onze Trammezandlei’ aldus Gilbert Verstraelen

Verstraelen reageert hierlee op het standpunt van de Schotense gemeenteraad, die zich vorige week distantieerde van een mogelijke fusie of stadsgewest. Actievoerder Jef Rombouts, die 750 bezwaarschriften verzamelde tegen de nieuwe ruimtelijke grenzen van het Grootstedelijk Gebied Antwerpen, liet weten dat de bewoners van Deuzeld, Winkelstap en De Lek liever wat meer kilometers afleggen naar het mooie centrum van Schoten dan op de verloederde Bredabaan te moeten shoppen.

In plaats van eventuele negatieve aspecten aan te halen, wil Verstraelen focussen op de gemeenschappelijke belangen tussen Merksem en Schoten. Zo zijn er heel wat mensen uit schoten die van het culturele aanbod in Merksem gebruik maken. Ook bij de jeugd is er een hoop interactie. Veel jongeren uit Schoten gaan in de Merksemse Volkslust of in bouckenborgh uit en veel Merksemse jongeren gaan feesten in Schoten. Verstraelen: ‘We hebben veel gemeen, zoals de verbreding van het Albertkanaal en de dreiging van de goederenspoorlijn. Een fusie, zoals die in 1982 bij ons is doorgevoerd, is inderdaad geen goed voorbeeld, maar samenwerken wel. Laat ons de strijdbijl begraven.’

Vertstraelen geeft wel toe dat er ook meningsverschillen zijn. Vooral dan over de zone op de grens van beide gemeentes die al decennialang wordt vrijgehouden voor de Grote Ring en mogelijk zal dienen voor de aanleg van andere transportassen.

‘Wij willen die zone, in tegenstelling tot Schoten, niet uit het gewestplan laten schrappen zolang er geen duidelijkheid is over wat men met dat gebied van plan is. Die strook laten volbouwen zou al even erg zijn. De weiden tussen het Fort en de Ijsvogelstraat moeten open ruimte blijven.’

Geef een reactie