FC Jong Merksem – Turk Sport

Zaterdag heeft Jong Merksem een schitterende wedstrijd gespeeld tegen de 4e in de stand, Turk Sport. Jong Merksem was heer en meester, speelde zeer goed voetbal en gaf amper kansen weg. De Turken probeerden wel, maar tot grote kansen kwamen ze niet.

Een overzicht van de meest belangrijke fases:

• 14′ El Idrissi wordt alleen afgezonderd voor doel, maar de bezoekende doelman weert de bal in hoekschop
  • 28′ El Idrissi met een goede actie, uiteindelijk vind hij Ould Mouh, die de bal even goed legt en dan op de slof neemt, maar de doelman haalt hem opnieuw uit het kader. De bal ging lekker naar kruising maar de keeper houdt JM met een schitterende parade van de 1-0.
  • Er komen nog enkele kleinere kansen voor beide ploegen, maar er word niet gescoord voor de rust.
  • 58′ Na een dubbele één-twee met Zourbaze trapt Yaznasni de bal met een puntertje vanop de hoek van de 16 de bal in de verste hoek ( 1 – 0 ).
    Yaznasni met zijn 4e van het seizoen en zijn 2e week op rij dat hij scoort.
  • 74′ Graauwmans onderschept een bal in het midden en speelt de bal mooi achter de verdediging in de loop van Ould Mouh, die rustig de doelman lobt en zijn bal over de lijn ziet gaan. ( 2 - 0 ). Ook voor Said de 2de week achtereen dat hij de netten vind, ondertussen zijn 3e van het seizoen.
  • Jong Merksem was tot aan de 75e minuut volledig baas, maar in een dol slotkwartier kantelt de wedstrijd nog helemaal…
  • 79′ Verhaert pareert mooi een schot, deze beland via de paal tot bij Vingerhoets die de 2-1 binnenlegt. ( 2 – 1 )
  • 84′ Turk Sport komt onverdiend op gelijke hoogte via een frommelgoal.( 2 – 2 )
  • 87′ Ould Mouh, weer hij, zag zijn schitterende wedstrijd net niet bekroont met de winning goal…een schitterende actie op rechts, hij snijdt naar binnen en ziet zijn schot met links net onder de lat gepareerd worden door de doelman, die weer een mooie parade in huis had…

Zaterdag moest er gewoon gewonnen worden, spijtig van de late tegendoelpunten die zorgden voor het gelijkspel want dat was zeker onterecht !